Nakup avtomobila

V času današnjega kapitalizma in potrošništva je težko ne zapravljati na vsakem koraku. Eden največjih užitkov sploh pa je nakup avtomobila. Že od pojava prvega avtomobila na motor z notranjim izgorevanjem leta 1885 se je človeška nečimrnost razpasla še na to področje, področje lastnega prevoznega sredstva. Prav, pa kupujte vsaki dve leti nove avtomobile in se ponašajte z njimi pred sosedi, toda ali si mi, navadni državljani, to lahko privoščimo?

Veliko vprašanje, ki si ga zastavljamo, ko kupujemo, je: novega ali rabljenega? Kaj se bolj izplača? Cenovno je odgovor jasen: rabljenega. Razlike med novimi in rabljenimi se lahko močno razlikujejo, čeprav tako velike razlike med samimi avti sploh ni. In če je cenovna razlika med novim modelom in dve leti starejšim modelom nekaj tisoč evrov, se vprašamo, kaj je potem sploh prednost novega vozila? Razen tistih nekaj ročk za kavo in par funkcij, ki jih itak nikoli ne boste utegnili uporabiti. No, kakor želite. Lahko pa vam začnem naštevati, kaj vse si lahko štiričlanska družina privošči s tisto razliko med cenama.

Seveda pa lahko povsem opustite misel na avtomobil in lastno prevozno sredstvo ter se odpravljate po opravkih z javnim prevozom. S tem ogromno pripomorete k okoljevarstvu! Preprečite vojno za nafto, ne izpuščate nepotrebnega ogljikovega dioksida in posledično ohranjate medvedjo vrsto pri življenju (led se topi!), pa še rekreirate se lahko, če se odpravite peš ali s kolesom! Da ne omenjam prihranjenega denarja. Zopet – vaša odločitev.

Ena misel o “Nakup avtomobila

  • 15.05.2011 pri 15:50
    Permalink

    jaz se raje odločam za rabljene avtomobile, saj je cena med novim in tri-štiri leta starim avtomobilom precejšnja, medtem ko v uporabnosti in zanesljivosti avtomobila ni takšne razlike. Res da imaš tako starejši model avtomobila, zato pa več ostane v denarnici.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja