Prva stran » Glasba, video in foto, Vsi članki in nasveti » Ozvočenje in zvočniki

Ozvočenje in zvočnikiZa dobro slišnost je v današnjih časih potrebno poseči po elektronskih pripomočkih – ozvočenjih. Ta ozvočenja po navadi sestavljajo zvočniki, mikrofoni, mešalne mize in pa seveda kabli. Preden se sploh lotimo nakupa ali najema ozvočenja, je potrebno vedeti,za kaj, kje, za koliko ljudi in kakšna je denarna omejitev. Če gre za koncert, je ponavadi potrebno veliko več opreme, kot pa če gre za neko razstavo ali predavanje. Pri koncertih potrebujemo za to že dovolj toka in pa seveda dovolj močne ojačevalce, ki zvok pošiljajo do zvočnikov.

ozvocenje-zvocniki

Poznamo 2 tipa zvočnikov – pasivni in aktivni. Pasivni zvočniki za svoje delovanje potrebujejo ojačevalec, ne potrebujejo pa samega električnega toka. Aktivni zvočniki pa ne rabijo ojačevalca (ker je že vgrajen v sam zvočnik), posledično pa vsak zvočnik rabi električno napajanje. Za boljši oz. bol glasen zvok pa je pametno uporabiti čim več zvočnikov iz posameznih kategorij – nizkotonci, visokotonci, sateliti… Glavna razlika med ojačevalci je seveda moč izhoda, ostale lastnosti so manj pomembne.1 komentar to " Ozvočenje in zvočniki "

 1. simon says:

  lep pozdrav
  rabil bi pomoč pri izbiri in nakupu aktivnih zvočnikov za narodnozabavno trio zasedbo zdiram med naslednjimi zvočniki
  http://www.thomann.de/gb/fbt_himaxx_40.htm
  http://www.stagelightingstore.com/OmniSistem-Beta-3-U15-Two-Way-Active-Speaker-OmniSistem-3-U15a nagibam se ktem ker imajo 15″ nekateri pravijo da je to bolš za narodnozabavno glasbo kot 12″ pa še poceni so nekateri celo pravijo da prekašajo mackia ima gdo kakšne izkušnje
  yamaha msr400 te tud zelo hvaljo samo imajo 12″
  http://www.zzounds.com/item–MACSRM450V2
  http://www.stagelightingstore.com/OmniSistem-Beta-3-U12-Two-Way-Active-Speaker-OmniSistem-3-U12a
  http://www.instrumentpro.com/P-AMAPXI15P.html
  http://www.activemusician.com/item–DJ.PXI-12P
  http://www.activemusician.com/item–DJ.DLS-15P
  kaj od tega priporočate oziroma imate izkušnje
  hvala za informacije

Komentirajte

 
Vse pravice pridržane @ 2010 Storitev.si