Otroške vzmetnice

Vsak otrok potrebuje kar se da kvalitetno ležišče, saj je od tega odvisna tudi kvaliteta samega spanca. Otroška soba mora biti opremljena s posteljo, kamor se lahko vaš malček vrača takrat, ko je utrujen ali pa je potrebno oditi na nočni počitek. Zaradi tega je ključnega pomena, da je sama otroška postelja izjemno kvalitetna. Pri opremljanju otroške sobe je potrebno posebno pozornost posvetiti ravno otroški postelji.

Otroška postelja in vzmetnica

Seveda pri iskanju primerne otroške postelje ne pomeni, da je potrebno najti kvalitetno ogrodje, marveč je potrebno najti tudi kvalitetno otroško vzmetnico. Pri samem nakupovanju otroške posteljice smo lahko zelo izbirčni, saj jih je na trgu izjemno veliko. Pri tem pa se je potrebno vprašati, kakšno posteljo potrebuje vaš otrok. Veliko pozornost morate usmeriti sami izbiri vzmetnice, ki je še posebej pomembna v dobi odraščanja. Zakaj? Otrok in njegovo telo namreč skozi leta neprestano raste in se razvija, zato mora telo spati v dobri postelji.

Oglejte si tudi grizalo Žirafa Sophie, ki pomaga vašemu otroku pri rasti zob.

Kakšna vzmetnica je potrebna za kakovosten spanec otroka?

Otroška soba potrebuje posteljo, ki ima kakovostno vzmetnico, kar pomeni, da mora biti ta čim bolj trda. Mnogi starši se tega dejstva ne zavedajo, vendar morajo otroci spati na čim bolj trdi podlagi. Seveda verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da mora biti vzmetnica ustrezne velikosti za vašega malčka, saj je lahko premajhna vzmetnica nevarna zaradi padcev in poškodb.

Naslednji pogoj pa je zelo dober, vendar velikokrat zanemarjen. Otroška vzmetnica naj bo narejena iz negorljivih materialov – veliko proizvajalcev ta pogoj uporablja kot standard. Seveda mora biti vzmetnica zračna. Nikakor pa ne nasedajte nakupu rabljenih vzmetnic, ki lahko vse prej kot koristijo vašemu otroku. Na koncu pa je potrebno povedati še to, da so vse vzmetnice od rojstva naprej, uporabne le tri do štiri leta. Po pretečenem času je otroško vzmetnico potrebno zamenjati in otroško sobo opremiti z novim ležiščem.

Otroške vzmetnice so še kako pomembne pri odraščanju otroka, zato pri tem nikakor ne varčujte. To je gotovo vložek v otrokovo zdravje v prihodnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja