Naseljenci otoka Catan

Zadnje poletje smo med kampiranjem na morju spoznali nekaj novih prijateljev, in z njimi smo ob večerih igrali zanimivo družabno igro Naseljenci otoka Catan. Podnevi so jo kar nekajkrat igrali naši najstniški otroci, ki so se odlično ujeli in postali pravi prijatelji, zvečer pa smo si igralno ploščo prisvojili odrasli in se pomerili v precej zanimivem in zabavnem boju. Ker lahko igro igrajo le štirje igralci, nas pa je bilo šest, smo tako igrali v parih, kar je bilo še bolj zanimivo – ni bilo namreč potrebno zgolj slediti pravilom igre in tekmovati proti nasprotnikom, temveč se je bilo treba usklajevati tudi s svojim partnerjem pri igri.
Naseljenci otoka Catan je zanimiva igra, kjer se pomikaš preko različnih polj, kjer vsako prinaša svoje dobrine – razen puščave, ki je »nerodovitna«. Na teh poljih pridobivaš različne surovine, na primer rudo ali volno, s katero potem trguješ in s pomočjo katere gradiš naselja, prav tako pa se med njimi gradijo ceste. Da ne bi bila igra zgolj strateška in je treba biti pri njej tudi nekoliko taktičen in dobro načrtovati, lahko s soigralci tekmuješ, prav tako pa se uporablja poleg igralne plošče tudi igralne karte, ki ti lahko dajo več prednosti. Še bolj je zanimiva zaradi roparja, s katerim nasprotnikom nekoliko ponagajaš ali jim odvzameš karte.

Ko smo se vrnili z morja, smo se odločili, da si igro Naseljenci otoka Catan kupimo tudi sami, in naročili smo jo v spletni prodajalni Chebeltza, kjer smo našli tudi nekaj dodatkov oziroma nadgradenj za klasično igro, s katero je igra še bolj zabavna oziroma jo je mogoče tudi razširiti, da jo lahko igra več ljudi. Tako jo sedaj pogosto igramo tudi doma, še zlasti je bila priljubljena pozimi, kadar je bilo zunaj slabo vreme. Ker pa smo pri naročanju igre opazili, da ima spletna prodajalna Chebeltza v svoji ponudbi še veliko družabnih iger, ki jih doslej nismo poznali, smo ob nakupu nekoliko pobrskali tudi po teh – izkazalo se je, da so družabne igre precej bolj domiselne, kot so bile v času naše mladosti, tako da smo naročili poleg Catana še dve, pa tudi nekaj nakupov za rojstne dni nečakov in nečakinj smo od takrat opravili pri njih, saj smo vedno našli izjemno zanimivo igro, primerno prav za starost, ki smo jo potrebovali.
Zdaj se seveda že vsi veselimo, da se bomo tudi letos na morju srečali s prijatelji, ki smo jih spoznali lansko leto – oboji bomo namreč ponovno v kampu v enakem terminu, torej bodo letos lahko boji ob šest kotni igralni plošči igre Naseljenci otoka Catan še bolj zanimivi.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja