Soba za pobeg

Poznate klasično računalniško igrico, pri kateri se morate rešiti iz posebnega prostora, pri tem pa razvozlati vrsto problemov, ki od vas zahtevajo nekaj iznajdljivosti, sposobnosti vzročno-posledičnega razmišljanja, tehničnega razmišljanja, opazovanja okolice ipd. Igračarski navdušenci ste gotovo takoj uganili, da gre za računalniško igrico „Soba za pobeg“. Ravno ta računalniška igrica pa je postala tudi osnova za t. i. računalniške igrice v živo, s čimer so te prvič zares uspešno prestopile meje virtualnega sveta in kot take požele nasluteno vsesplošno zanimanje in navdušenje, saj so zasvojile celo starejše generacije, nevajene igranja računalniških igric, in tudi tiste, ki jim za klasične računalniške igrice do zdaj ni bilo mar.

Ključno pri uspešnosti računalniških igric v živo je, da so te namenjene skupinam igralcev, zato so posebej zanimive za tiste, ki si želijo več časa preživeti v družbi svojih najbližjih ali prijateljev, pri tem pa biti fizično in miselno dejavni.

Soba za pobeg je posebna soba, iz katere se morajo igralci rešiti, vendar so pri tem časovno omejeni. Enako velja tudi za istoimensko računalniško igrico. Za razliko od klasične računalniške igrice se igralci pri igrici v živo dejansko predmetov v sobi dotikajo, se v prostoru gibajo, medsebojno neposredno komunicirajo ipd. Igrica „Soba za pobeg“ zahteva, da igralci uporabljajo vse svoje senzorične čute in vse gibalne sisteme v realnem svetu in času. Poleg tega igrica nagovarja domišljijo vsakega igralca posebej. Kdo si namreč že od otroštva dalje ne želi, da bi v živo izkusil pustolovsko avanturo v slogu znanih hollywoodskih uspešnic, kot je denimo Indiana Jones, še bolje, da bi postal glavni protagonist zgodbe. S „Sobo za pobeg“ so njeni ustvarjalci dosegli ravno to.


Na spletni strani www.thekey.si se lahko seznanite z osnovnimi informacijami, kje, kako in kdaj se lahko igrate in pri tem za dobro uro pozabite na vsakdanje obveznosti ter se sprostite, kar je tudi glavni namen igrice. Soba pobega res je zanimiv način za druženje s prijatelji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja