Moje leče so zame zelo pomembne

Kot lahko opazimo vedno več ljudi kupuje in uporablja leže, saj so te namenjene za različne dioptrije in ljudje nato ne potrebujejo očal. Nekatere leče so tudi takšne, da si lahko ljudje spreminjajo barvo in obliko oči, ampak to je nič drugega kot v večini za zabavo. Če uporabljamo kontaktne leče je pomembno, da vemo kako se vstavijo in predvsem kako se uporabljajo in na kaj moramo biti pozorni, saj si lahko pri nepravilnem vstavljanju poškodujemo oči. Čeprav so te nekoliko bolj zahtevne kot očala z dioptrijo, ampak nas pa skozi dan ne ovirajo in z njimi izgledamo odlično. Moje leče so moje oči in so me popolnoma prevzele in ne želim več nositi očal.

Kakšne so moje leče in kaj je pomembno vedeti?

Kontaktne leče so lahko različnih vrst, saj poznamo dnevne, mesečne, večmesečne in tudi takšne, ki jih vstavijo zdravniki za dlje časa, ki nam dobro služijo vsak dan. Pomembno je, da jih čez noč vzamemo ven in jih namočimo v posebno tekočino le za te. Zjutraj pa si jih ponovno vstavimo nazaj, ampak je pomembno, da imamo čiste roke in si jih ne brišemo v brisače, saj lahko poleg vstavljanja zraven spravimo še kakšno mucko, ki nas bo ovirala cel dan in občutek bo zelo neprijeten in si lahko ranite oči. Pred vstavljanjem si roke dobro izberite z vodo in nato pričnite z vstavljanjem tako kot je vam najlažje in pomembno je da jih obrnemo pravilno. Če se kopate v bazenu ali morju je tudi pametno, da leče prej vzamete ven, ker lahko med potapljanjem izgubite kakšno lečo. Moje leče so nekaj zelo pomembnega saj me skozi dan en ovirajo in ne potrebujem očal.

Moje leče za zabavo


Poleg kontaktnih leč so tu še barvne leče, ki so v večini namenjene za zabavo. Takšne leče so različnih barv in oblik in se človek lahko popolnoma preobrazi. Barve so ne le takšne, kot so v resnici barve oči, ampak so tudi prevej kričečih barv, oblik mačke, kače in še kaj bi se našlo. Nekje celo lahko najdemo leče, ki imajo na sredini kaj narisano. Skozi te leče vidimo popolnoma normalno in nič ni drugače, sprememba je le na zunaj. Pomembno pa je, da kljub zabavi in dobremu izgledu poskrbimo, da so te leče pravilno vstavljene in dobro razkužene saj lahko nam kaj hitro pokvarijo vid, ki pa vsekakor ni vredno zaradi neke zabave in smešnega izgleda. Če jih uporabljate potem bodite pazljivi in pazite na svoje dragocene oči, saj so samo ene in edine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja