Dnevne novicePregledi dogodkovŠport

Pregled – šport, 29. 9. (petek)

REKA – Matej Mohorič (Bahrain Victorious), lanski skupni zmagovalec kolesarske dirke po Hrvaški, je danes dobil kraljevsko četrto etapo s Krka v Labin dolgo kar 191 km, kjer je bil najmočnejši v sklepnem sprintu. Drugo mesto je osvojil Američan Magnus Sheffield, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke, tretji je bil Venezuelec Orluis Aular. Mohorič si je privozil tudi deset sekund bonifikacije. Odločilen je bil napad kakšnih 250 metrov pred ciljem, kar 100 metrov je Mohorič nato potreboval, da se je postavil na čelo glavnine, nato pa z brutalnim sprintom položaj obdržal do konca in preprečil slavje Američanu, ki mu je ekipa Ineos Grenadiers pripravila lepo izhodišče. V skupnrem seštevku Mohorič na 29. mestu zaostaja dobro minuto.

LJUBLJANA – Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 6. kroga lige ICEHL doma izgubili proti Vorarlbergu z 1:7 (0:1, 0:2, 1:4).

JESENICE – Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v četrtem nastopu v alpski ligi dosegli tretjo zmago. V domači dvorani so premagali avstrijski Lustenau s 6:3 (1:1, 2:2, 3:0).

NEW YORK – Borba za združenje naslovov svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji med Ukrajincem Oleksandrom Usikom in Britancem Tysonom Furyjem je dogovorjena, poroča ameriški ESPN, ki se sklicuje na več sicer nenavedenih virov. Športnika naj bi že podpisala pogodbo za dvoboj, ki ga bo 23. decembra letos ali pa januarja prihodnje leto gostila Savdska Arabija, nemška tiskovna agencija dpa povzema ESPN.

HERAKLION – Slovenski gluhi teniški igralec Marino Kegl se je izkazal na svetovnem prvenstvu v Hersonisosu na Kreti. Najboljši slovenski gluhi tenisač je osvojil bronasto odličje, so sporočili z Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja. Slovenski parašportnik leta 2022 je v malem finalu z 2:1 v nizih z 2:6, 6:4 in 6:1 premagal Madžara Gaborja Matheja. Svetovni prvak je postal Korejec Duckhee Lee.

PARIZ – Na generalni skupščini Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC) v Bahrajnu so delegati izglasovali, da bodo ruski in beloruski paraolimpijci naslednje leto lahko nastopili na paraolimpijskih igrah v Parizu. Štiriinsedemdeset delegatov je glasovalo proti prepovedi nastopa, 13 se jih je vzdržalo, 65 pa jih je bilo za, poroča agencija Reuters.

Vir novice: STA