Dnevne noviceServisne informacije

Vreme: delno jasno in megleno

Najnižje jutranje temperature bodo v severnih in ponekod v vzhodnih krajih od -3 do 2, drugod od 2 do 6, ob morju 8 stopinj Celzija.

V nedeljo bo večinoma oblačno, le v severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno in sprva ponekod megleno. Na Primorskem in Notranjskem bo dopoldne občasno rosilo ali rahlo deževalo. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in se počasi širil proti osrednji Sloveniji. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju bo popoldne zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature na severozahodu okoli bodo 7, drugod od 8 do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno in deževno, predvsem v južni Sloveniji bo možna tudi kakšna nevihta. Sprva bo v Prekmurju in na Štajerskem pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo dopoldne ponehal. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nadmorske višine. Popoldne bo prehodno zapihal severni veter, na Primorskem burja, meja sneženja pa se bo spuščala.

V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka je nad vzhodno in jugovzhodno Evropo, nad severnim Atlantikom pa se poglablja obsežen ciklon. Hladna fronta je dosegla obale zahodne Evrope. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje priteka postopno bolj vlažen in še vedno topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bo oblačnost od zahoda naraščala, ob severnem Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini bo občasno rahlo deževalo. V krajih vzhodno in severno od nas bo še nekaj jasnine. Na Hrvaškem in Madžarskem bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob severnem Jadranu popoldne jugo.

Vir novice: STA