Vreme: Pretežno oblačno, nekaj sonca bo lahko na zahodu

Ljubljana, 10. oktobra – Predvsem v vzhodni Sloveniji bodo občasne padavine, ki se bodo popoldne širile proti zahodu. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 900 m. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki se bo popoldne krepila, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Popoldanske temperature bodo od 5 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija. Jutri bo sprva oblačno, na vzhodu bo še možna kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo, na vzhodu šele pozno popoldne. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter bo popoldne slabel. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo sprva večinoma oblačno, možna bo kakšna kaplja dežja, popoldne se bo oblačnost trgala. V sredo bo delno jasno, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh.

Vremenska slika: Nad južnim Jadranom in osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, v pasu od zahodne do vzhodne Evrope pa je obsežno območje z visokim zračnim tlakom. V višinah nad naše kraje z severovzhodnimi vetrovi priteka spet bolj vlažen in hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačnost od vzhoda postopno naraščala. Predvsem v krajih vzhodno in južno od nas bo občasno deževalo. Ob Jadranu bo pihala zmerna burja, ki se bo popoldne spet krepila. Jutri se bo v sosednjih pokrajinah Italije postopno razjasnilo. Drugod bo še prevladovalo oblačno vreme, v krajih vzhodno in južno od nas bo rahlo deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom zelo močna burja burja, ki bo popoldne slabela.

Biovreme: Danes bo zmerna vremenska obremenitev, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo. Jutri bo vremenska obremenitev prehodno popustila.

Vir novice: STA