Vreme: Pretežno oblačno

Čez dan se bo delno razjasnilo, zapihal bo severni do severozahodni veter, ki bo močnejši v severni in vzhodni Slovenji. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 13 stopinj Celzija. V četrtek bo na zahodu delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Sredi dneva bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 5 do 9, na Goriškem in ob morju do 13 stopinj Celzija.

Obeti: V petek se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, le na severovzhodu in ponekod na severu bo deloma sončno. Ponekod na Primorskem in Notranjskem bo popoldne občasno rahlo deževalo. Pihal bo veter zahodnih smeri. V soboto se bo postopno razjasnilo.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Alpe se iznad zahodne Evrope počasi širi območje visokega zračnega tlaka. Z močnim severozahodnikom k nam doteka razmeroma suh in prehodno nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih severno in vzhodno od nas sprva zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v Alpah bo občasno snežilo. Drugod bo delno jasno. Popoldne se bo delno zjasnilo tudi v krajih severno in vzhodno od nas. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri. V četrtek bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno do pretežno oblačno, drugod delno jasno. Sredi dneva bo ponekod zapihal jugozahodnik.

Biovreme: Danes se bo pojavljala nerazpoloženost, zmanjšana delovna storilnost in težave z zbranostjo. V četrtek bo obremenitev zaradi vremena zmerna. Kazala se bo s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

Vir novice: STA