NoviceObrtniki in mojstri

Kamnoseštvo Maribor – Marnit

Naravni kamen in več

Podjetje Marnit je mariborsko kamnoseštvo, kjer svoje storitve nudimo z več kot 100 let trajajočo tradicijo. Obdelujemo in skrbimo za kvalitetno montažo naravnega kamna po celotni Sloveniji.

Nekoč so nas poznali pod imenom kamnoseštvo Rozman, sicer pa tradicija našega mariborskega kamnoseštva sega v začetek 19. stoletja. Ime Marnit smo izbrali leta 1991 z namenom, da bomo podjetje še bolj uspešno peljali v prihodnost. Preživeli smo turbolentno obdobje, vzpone in padce krize, ki ni prizanesla nikomur. Takrat so bile ključne poteze mariborskega kamnoseštva Marnit, da smo se povezali s svetovno znanimi dobavitelji naravnega kamna, s katerimi imamo danes direktne kontakte.

Naša zgodovina in sedanjost nista sestavljeni le iz montaže naravnega kamna, pač pa je močan člen našega kamnoseštva Marnit tudi prodaja naravnega kamna in kamnitih izdelkov. Naraščujoče število zadovoljnih strank in podjetij je pokazatelj, da smo zaupanja vredno podjetje, ki se zna prilagoditi razmeram na tržišču in posameznikom.


Prednosti kamnoseštva Marnit

Prednosti mariborskega kamnoseštva Marnit so zagotovo tudi zaloge, saj imamo na voljo preko 80 vrst neobrezanih plošč, tlakov in ploščic iz naravnega kamna. V številkah to pomeni količino več kot 30.000 m2, in sicer v debelinah od 1 do 12 cm naravnega kamna. Zaradi direktnih povezav, ki smo jih spletli s kamnolomi po vsem svetu v času našega obstoja lahko strankam nudimo najboljšo kvaliteto materiala, ki ga želijo. Posledično so s tem povezane tudi ugodnejše storitve in cene, saj posredniki niso potrebni.

Dejavnosti kamnoseštva Marnit so torej maloprodaja izdelkov naravnega kamna, veleprodaja polizdelkov in izdelkov iz naravnega kamna ter popolna izvedba kamnoseških storitev, to pomeni od izmer, izdelave in vgradnje le teh. Podjetje Marnit vam omogoča tudi nakup naravnega kamna brez montaže, če jo želite izvesti v lastni režiji.

Kot kamnoseštvo novih dimenzij smo specialisti na svojem področju, zato vam brez dvoma nudimo najboljše svetovanje pri izbiri izdelkov in storitev povezanih z naravnim kamnom. V našem prodajnem salonu na Miklavški cesti 53B v Hočah si lahko naravni kamen pogledate od blizu, se prepričate o njegovi kvaliteti, barvi in strukturi. Brez težav se prilagodimo vašemu okusu in ambientu, ki ga želite odeti v naravni kamen.


Marnit kamnoseštvo Maribor – Kamnoseštvo novih dimenzijh

Marnit kamnoseštvo Maribor in salon naravnega kamna v Hočah

Izbira materialov

Na voljo imamo od poliranih granitnih, marmornih apnenčastih plošč do ščetkanih, žganih površin na naravnih kamnih, klane površine … katero obdelavo boste izbrali je odvisno od vaših želja ali vrste uporabe.

Izbira je zelo pestra, o kvaliteti pa ni nobenega dvoma saj. Glede cene je tako, da kvaliteta ne igra pretirane vloge, pač pa videz, zaloga in tehnologija pridobivanja samega kamna. V našem prodajnem salonu lahko izbirate med granitom, marmorjem, apnencem, peščenjakom, kvarcitom, skrilavcem, furnirjem, tehničnim kamnom …

 • Granit
  Je »stari maček« med naravnimi kamni, saj gre za najkvalitetnejši in najbolj uporabni material v gradbeništvu, odporen je vremenske vplive, zelo priporočljiv za oblaganje zunanjih in notranjih površin – granitni tlaki in stenske obloge, okenske police iz granita, stopnice, granitni kuhinjski pulti, kamini, mize, dekorativni izdelki … Pri nas imamo na voljo več kot 60 vrst granita, v najrazličnejših barvnih odtenkih.
 • Marmor
  Vzorce te mehke in prefinjene strukture najpogosteje uporabljamo za kopalnice, notranje prostore, kjer lahko služi tudi kot obleka notranjih sten, v nekaterih primerih pa tudi zunanjih oblog.
 • Apnenec
  Apnenec krasijo naravne barve. Ima čist in preprost videz, zaradi česar daje sodoben vtis. Apnenec je uporaben tako zunaj kot tudi znotraj.
 • Peščenjak
  Zaradi svoje trdnosti, obstojnosti in odpornosti na vremenske razmere se peščenjak najpogosteje uporablja kot obloga teras, stopnišč, tal, sten, fasad, … Ima zelo naravni videz, ker je grobo obdelan ga včasih uporabljamo tudi v notranjosti doma.
 • Kvarcit
  Za ljubitelje dinamike je kvarcit odlična izbira, saj gre za zelo trdno kamnino, ki je zaradi svojih lastnosti uporabna predvsem zunaj in z njo ne morete zgrešiti.
 • Skrilavec
  Skrilavec je naravni kamen s klano površino, ki so ga nekoč uporabljali za prekrivanje streh in tudi danes ga večinoma uporabljamo zunaj.
 • Tehnični kamen
  Je sestavljen iz zmletega naravnega kamna, ki mu dodajo primesi za dodatno izboljšavo lastnosti samega kamna. Ta postopek omogoča poljubno izbiro barve in odtenka.
 • Furnir
  Je lahek, upogljiv, primeren za montažo na najrazličnejših površinah, tudi ukrivljenih in okroglih. Daje eleganten in popoln videz. Furnir je zelo obstojen ter pripravljen na vgradnjo na najrazličnejše površine v notranjosti ali zunanjosti doma.

Predstavili smo vam le delček naše ponudbe, za celotno ponudbo pa ste vabljeni na našo spletno stran: https://www.marnit.si/