Poslovne storitve in gospodarstvo

Kakšni so življenjski stroški v Sloveniji?

Bi se radi preselili v Slovenijo ali pa bi radi tja preselili svoje podjetje? Vas zanima, kakšna je davčna politika v tej državi in kakšni so sploh življenjski stroški v Sloveniji? Bi radi postali davčni rezident v Sloveniji in pridobili slovensko davčno številko? Vse to so pomembna vprašanja, če želite svoje poslovanje preseliti v tujino oziroma bi v Sloveniji radi tudi najeli poslovne prostore, zaposlovali delavce in podobno. V tem primeru gotovo želite pridobiti čim več informacij s tega področja, saj je to nujno, če želite uresničiti svoj načrt.

Stroški življenja v Sloveniji

Raziskave kažejo, da življenjski stroški v Sloveniji naraščajo. Največji strošek sicer predstavlja stanovanje oziroma nepremičnina, kamor prištevamo tudi najemnine. Če si želite odgovoriti na vprašanje, kakšni so življenjski stroški v Sloveniji oziroma koliko denarja boste morali namenjati za bivanje, če se preselite v Slovenijo, je treba najprej vedeti, kje boste živeli. Ena od možnosti je nakup nepremičnine, druga pa najem, pri čemer se je treba zavedati, da najemniški trg – razen v glavnem mestu Ljubljani – v Sloveniji ni zelo razvit, zato ni vedno lahko najti stanovanja za najem.

Življenjski stroški v Sloveniji

Ostali življenjski stroški v Sloveniji pa so odvisni od številnih faktorjev ter tudi od tega, za kateri del Slovenije gre. Načeloma velja, da so take cene nepremičnin kot najemnin največje v osrednji Sloveniji in predvsem v Ljubljani, podobno pa velja tudi za ostale stroške. Precej visoki so življenjski stroški v Sloveniji lahko tudi na obali oziroma v Primorju, medtem ko so v bolj obrobnih delih države praviloma nižji.

Uredite vse potrebno za poslovanje v Sloveniji

Morda vas to, kakšni so življenjski stroški v Sloveniji, zanima tudi zaradi raziskave trga, saj v Slovenijo želite preseliti svoje poslovanje. To je vsekakor odlična poslovna priložnost, saj Slovenija nudi veliko različnih možnosti za poslovne širitve.

Življenjski stroški v Sloveniji

Kljub inflaciji in kljub temu, da so življenjsko stroški v Sloveniji vedno večji, pa rast trenutno beležijo tudi plače, kar pomeni, da je čas za selitev poslovanja v Slovenijo vsekakor ugoden, saj tam lahko poiščete nove stranke. Vsekakor pa se vam pred začetkom splača raziskati trg in preveriti, ali bi bilo na njem povpraševanje po vaših storitvah ali izdelkih.

Preselite svoje podjetje v Slovenijo

Odprtje podjetja v Sloveniji je načeloma precej enostavno in hitro. Vendar je pred odpiranjem treba poznati in razumeti davčno zakonodajo, preveriti, kako je z morebitnimi posebnimi dovoljenji, ki jih potrebujete, urediti naslov, na katerem bo sedež podjetja, ter seveda poiskati računovodstvo, ki se spozna na poslovanje v Sloveniji in ki hkrati govori isti jezik, kot vi, tako da vam bodo vse potrebno lahko kar se da jasno razložili in vam ustrezno svetovali.

Prav tako je vedno dobro imeti nekoga, na katerega se lahko obrnete v primeru vprašanj, ki se vam bodo porajala ob selitvi podjetja v drugo državo, od davčnega rezidentstva in zaposlovanja, do tega, kakšni so življenjski stroški v Sloveniji, na kaj morate biti pozorni pri poslovanju in kako z ustreznim poznavanjem davčne zakonodaje čim bolj znižati stroške poslovanja.

Življenjski stroški v Sloveniji

Zato je pametno poiskati podjetje, ki vam nudi celovito podporo na tem področju in vam bo pomagalo izpeljati celoten postopek preselitve podjetja oziroma ustanovitve podjetja v Sloveniji ter tudi vse ostalo v zvezi s tem. Dobro je, če je to podjetje čim bolj prilagodljivo ter dosegljivo ne le po telefonu, ampak omogoča komunikacijo tudi preko ostalih spletnih kanalov, saj bo tako komunikacija za vas bolj enostavna pa tudi cenejša.

Razširite se še na druge trge

Ko enkrat ustanovite podjetje v Sloveniji oziroma začnete poslovati v Sloveniji, je to tudi dobra izhodiščna točka za poslovanje na drugih bližnjih trgih, recimo na Hrvaškem. Če je to vaš cilj, je preselitev podjetja v Slovenijo vsekakor pametna odločitev. Pri tem vam bodo pomagali v slovenskem podjetju Protax, kjer se ukvarjajo prav s tem, kako tujim podjetjem pomagati preseliti svoje poslovanje na slovenski trg. So zelo strokovni in natančni pri svojem delu ter imajo veliko znanja s tega področja, saj so pomagali že mnogim podjetjem in posameznikom, zato lahko vsekakor uspešno pomagajo tudi vam. Pomagajo vam pri razlagi davčnega sistema in poskrbijo za računovodstvo. Prav tako pa vam pomagajo v primeru, če bi želeli poskrbeti za davčno rezidenčnost v Sloveniji.