Le kaj bi brez prenosnih računalnikov v današnjih dneh?

Prenosni računalniki so dostopni resnično vsakomur in skoraj na vsakem koraku. Njihova cena se je v zadnjem desetletju tako znižala, da si prenosni računalnik lahko privošči že skoraj vsak srednješolec. Včasih pa je bilo potrebno kar nekaj časa varčevati, da si si lahko privoščil prenosni računalnik, namesto stacionarnega. Stacionarni računalniki so bili prej pravilo, kot izjema. Imeli smo ga vsi, namenjen mu je bil prav poseben kotiček v stanovanju in uporabljali so ga vsi družinski člani. Danes pa se je to vse spremenilo.

Družina ne uporablja več enega skupnega računalnika, ampak ima že skoraj vsak svojega. Cene računalnikov so že tako nizke, vsak za povprečne uporabnike, da si lahko vsak privošči svojega. In niti ne potrebujemo več prostora v stanovanju, saj so prenosni računalniki veliki kot malo večja knjiga in ga lahko mimogrede pospravimo v predal. Ko ga potrebujemo, pa si ga enostavno namestimo na kolena, če nimamo prostora.

Tehnologija je v zadnjem desetletju izjemno napredovala

Včasih so prenosni računalniki imeli veliko težavo. Prva je bila cena, ki je segala v višave. Druga zelo pogosta težava pa je bila tudi slaba baterija. Baterija prenosnih računalnikov pred leti je zdržala le nekaj mesecev, potem pa se je začela slabšati. Prav tako so bile s prvimi prenosnimi računalniki tudi težave z zvočniki. Skoraj nemogoče je bilo poslušati glasbo brez dodatnih zvočnikov.

ASUS prenosnik

Tudi filmski užitki so bili malo slabši. Dandanes pa je vse drugače. Prenosni računalniki brez težav konkurirajo stacionarnim. Le da imajo eno veliko prednost – velikost. Zmogljivost računalnika ni več povezana z njegovo velikostjo. Zato lahko dobimo spodobne prenosne računalnike, z dobro zmogljivostjo in z zadovoljivo ceno.

Različne znamke prenosnikov

Prenosni računalniki so zastopani s strani zelo različnih blagovnih znamk. Še vedno pa veljajo za boljše računalnike znamke Dell, HP, Toshiba in seveda ameriški Apple. Zelo znane znamke dobre kvalitete so pa še Asus, Acer, Lenovo prenosniki, … Tudi sama imam dva prenosna računalnika, enega doma, drugega v službi. Ne predstavljam si več življenja brez tako praktične tehnološke zadeve kot je prenosni računalnik.