Čas za zamenjavo pumpe za bencin

Kako pa pravzaprav vedeti, da je s pumpo za bencin v avtomobilu nekaj narobe? Na to nas lahko opozori kar nekaj znakov. Avto se na primer noče prižgati ali pa ga do tega pripravimo zelo težko. Pri vžigu vozilo lahko spušča sila nenavadne zvoke. Občutek imamo, kot da ne bi dobilo dovolj goriva za sam zagon.

Eden od tipičnih znakov za okvaro omenjenega dela je tudi to, da se avto med vožnjo kar ugasne. To pa zato, ker ne dobi dovolj goriva za vožnjo.

Preverjanje delovanja črpalke goriva

Prav vsak uporabnik vozila bi moral biti prav tako seznanjen s tem, na kakšen način se lahko preveri, ali črpalka goriva sploh deluje. Vozilo se lahko neprimerno obnaša namreč zaradi številnih razlogov. Tako niti ne vemo, kateri avto del je pravzaprav v okvari. Še dobro, da lahko opravite kar domači test za ugotavljanje delovanja pumpe goriva.

Pumpa za bencin za Citroen Jumpy
Pumpa za bencin za Citroen Jumpy

Vozilo najprej postavite v garažo ali pa v kakšen drug primeren prostor. Ključ obrnite samo toliko, da se prižge armaturna plošča. Nikakor torej ne poskušajte vžgati motorja. Če ima vozilo električno črpalko ali pa sistem za vbrizgavanje goriva, se mora njun zvok slišati v obliki nežnega brenčanja ter v obliki klikanja. Če takšnega zvoka ne slišite, je treba nujno preveriti, ali sploh dovolj bencina pride do motorja. Sicer pa je najbolje, če vam pri tem pomaga kar strokovnjak.

Avtomobilska karoserija

Prav tako je Silux poznan po odlični avto karoseriji. V večjem delu so takšni avtodeli sestavljeni iz vidnih elementov. Ob tem imamo na primer v mislih pokrov motorja, blatnike, odbijače, okrasne letve. Na voljo so tudi skriti karoserijski deli, kot so na primer rezervoarji, različni mehanizmi, pragovi, nosilci za druge elemente.