Vsi članki in nasveti

Vrhunska prehrana za majhne in velike pse

Veliki in mali psi preprosto obožujejo dobro konzervo z mesom ali brikete. Veliko število proizvajalcev pasje hrane pa dodaja k svojim proizvodom umetne ojačevalce okusa, konzervanse in druge kemikalije. S tem načeloma ni nič narobe, vendar lahko sčasoma našemu psu povzročijo težave s prebavo, kožuščkom, zobmi, sklepi ipd. Za dolgotrajno prehranjevanje je najboljša izbira hladno stiskana hrana za pse, ki vsebuje velik delež mesa. Obenem pa obdrži veliko arome in okusa, zaradi česar bodo naši kosmati prijatelji uživali v vsakem obroku.

Hladno stiskana hrana za pse je hitro prebavljiva

Velika prednost hladno stiskane hrane za pse je hitra prebavljivost. V pasjem želodčku se hitro razgradi. S tem se izognemo težavam, kot so vnetje črevesja, napihnjenosti, širjenje želodca, driski ipd. Naš kuža bo tako imel več energije, se počutil bolje in tudi ohranjal višjo nivo zdravja celotnega telesa.

Hladno stiskana pasja hrana je oznaka za pelete

Klasični briketi se počasi razgrajajo v pasjem želodcu. Obenem se tudi napihnejo, kar lahko povzroči nelagodje in bolečine. Hladno stiskani briketi pa se hitro razgradijo od zunaj na znotraj. Pri tem se ne širijo ali drugače povečajo svojega volumna. So najboljša alternativa surovi hrani, saj so ji po sestavi zelo podobni.

Hipoalergena hrana za občutljive pse

Veliko generične pasje hrane, ki jo lahko zasledimo v večjih nakupovalnih centrih, vsebuje veliko dodanih kemikalij. Te so ji dodane z namenom, da ji izboljšajo okus in vonj. Na žalost pa se hitro zgodi, da je morda naš pes alergičen na katerega izmed umetnih dodatkov. Blagi znaki alergije na hrano so lahko bruhanje, kihanje, kožni izpuščaji, rdeče oči, izguba dlake na kožuščku, prekomerno praskanje ipd.

Majhni in večji psi lahko tudi resno zbolijo ali celo umrejo, če jih hranimo z briketi in mesom na katere so alergični. Vsa hladno stiskana hrana za pse ne vsebuje umetnih dodatkov in kemikalij, kar pomeni, da je hipoalergena. Obenem pa je pripravljena pri zelo nizkih temperaturah. To pomeni, da ohrani svoj okus in hranilne snovi, ki jih naši štirinožni prijatelji preprosto obožujejo.

Kaj je značilno za hladno stiskano pasjo hrano? Ključna razlika med peleti in briketi je v toplotni obdelavi surovin. Za izdelavo peletov se uporablja stiskanje surovin do temperature 75 stopinj Celzija. 

Kako je hladno stiskana pasja hrana ustvarjena?

Pomembno je, da si znamo predstavljati, kako je hladno stiskana pasja hrana narejena. Vsebina klasičnih briketov in konzerv se kuha pri zelo visokih temperaturah. S tem se uniči velik del hranilnih sredstev. Pri hladno stiskani hrani pa se vsak element pripravi pri zelo nizkih temperaturah. Kakovostno mesto, zelenjava in dodatki, kot so omega-3 maščobe, se stisnejo v stiskalnici v majhne palete. Briketi so tako v obliki paletov, ki jih našemu psu ponudimo same ali v kombinaciji z mokro hrano. 

Hladno stiskana hrana za pse ima izredno visoko hranilno vrednost. Zaradi tega se priporoča, da sledimo priporočilom proizvajalca glede količine obroka za našega psa. V večini primerov se priporoča obrok v približno 1-2% teže psa. 

Visoko kakovostna prehrana v lokalnih trgovinah za domače živali

Dandanes lahko pasjo hrano kupimo v skoraj vseh bolje založenih trgovinah. Seveda pa to ne pomeni, da je to dobra izbira. V večini primerov bomo imeli na izbiro generično hrano s katero sicer ni nič narobe. Priporoča se jo v primerih, ko moramo za psa kupiti začasno prehrano, zaradi kateregakoli razloga. Ni pa priporočena za vsakodnevno hranjenje za daljše obdobje. 

Namenske lokalne trgovine za domače živali so veliko boljša izbira, kar se tiče nakupa igrač, prehrane in druge opreme. V pasji trgovini kosmatinčki lahko zasledimo samo vrhunsko hrano, priboljške in prehranske dodatke za pse in mačke. 

Hladno stiskana hrana za pse mora biti izbrana ustrezno – vsebovati mora naravne sestavine in biti brez umetnih primesi ter dodatkov. 

Namenske pasje trgovine nam lahko pomagajo z izbiro hrane

Velika prednost nakupa prehrane v lokalnih trgovinah je ta, da nam je osebje veliko bolj pripravljeno pomagati. Ker je vsak zaposlen ljubitelj živali, se tudi spozna na potrebe našega psa ali mačka. Tako lahko hitro najdemo rešitev, če ima naš pes občutljivo prebavo, je bolj aktiven po naravi ali potrebuje drugo prehrano, ki bo zadovoljila njegovemu življenjskemu stilu.

Pasja trgovina kosmatinčki

Nakup kakovostnih briketov in konzerv je vedno priporočljiv, neglede na starost, velikost in pasmo našega psa. Hrana in igrače, ki jo ponuja pasja trgovina Kosmatinčki, je ročno izbrana, zaradi vrhunskih sestavin in kakovosti. Na izbiro imamo številne okuse hladno stiskanih briketov, kot so piščanec, jagnjetina, govedina, losos ipd. 

Vse konzerve in briketi ne vsebujejo GSO – gensko spremenjenih organizmov, barvil, ojačevalcev okusa in drugih nevarnih kemikalij. Obenem pa se v njej ne nahaja pšenica, gluten, soja in druga hranila, ki bi lahko našemu kužku povzročila napihnjenost ali druge prebavne motnje