Pokrovi platišč za avto iz različnih materialov

Pokrovi platišč so torej narejeni iz različnih materialov. Za zimski čas pa se najbolj priporočajo aluminijasta platišča. Proizvajalci takšnih platišč so namreč že kar nekaj časa nazaj pričeli nanja nameščati dodatne zaščitne premaze za zimski čas oziroma za zahtevnejše razmere na cestah. 

Nekateri med vami morda še vedno mislite, da so jeklena platišča za zimski čas najboljša izbira, vendar vam so tudi vsi tisti, ki se na pokrove platišč zelo dobro spoznajo, mnenja, da so za zimski čas najboljša izbira zagotovo prav aluminijasta platišča.

Zakaj je izbira platišč iz jekla pozimi še posebej priporočljiva?

Za jeklena platišča je značilno, da imajo bistveno manj odprtin, kot jih imajo aluminijasta. Posledično je hlajenje zavor z uporabo platišč iz jekla lahko zelo slabo oziroma oslabljeno. Še posebej je to bolj verjetno, ko se na platiščih nabere umazanija. Zato je čiščenje jeklenih platišč lahko za vas zelo zoprno in tudi zamudno opravilo, še posebej na notranji strani, kjer so prisotne manjše odprtine.

Jeklena platišča za avtomobil
Jekleno platišče Audi A4 00- 15 col

Ker se na jeklenih platiščih na notranji strani lahko nabere zelo veliko umazanije, kot je pesek, zamrznjen sneg, sol, lahko to privede tudi to tresenje volana.

Zamenjava platišč 

Ker smo vas najverjetneje prepričali v to, da so aluminijasta platišča v veliki meri res veliko boljša in tudi bolj praktična, se vas bo zagotovo kar nekaj med vami odločilo za menjavo, sploh pa tudi zato, ker je čas popolnoma pravi.

Najprej boste morali premisliti, kje se vam najbolj splača kupiti aluminijasta platišča. Vsekakor vam priporočamo, da jih kupujete ali naročate v specializiranih prodajalnah, kjer vam ponujajo platišča in tudi drugo avto opremo vrhunskih proizvajalcev. Odlična izbira je tudi specializirana spletna prodajalna z avto del Silux.si