Avto-moto

Zakaj se je dobro odločiti za temnjenje stekel?

Večina od vas se je že zagotovo srečala z občutkom vsiljevanja tujih pogledov v vaše vozilo. Prav tako se vam je verjetno že pripetilo, da ste v svojem jeklenem konjičku po pomoti pozabili katerega od dragocenih predmetov in da ste se v vročih poletnih dneh znašli v popolnoma razgreti pločevini. Rešitev za vse te tegobe je temnenje stekel vašega vozila. V nadaljevanju vam bomo na kratko predstavili tovrstni postopek ter izpostavili številne prednosti v povezavi s tem.

Temnenje stekel vašega vozila

Prednosti temnjenja stekel

Razlogi za temnenje stekel se v prvi vrsti skrivajo v optimizaciji voznih pogojev, udobju ter varnosti. Našteli vam bomo nekaj temeljnih razlogov za dodatno zatemnitev stekel vašega avtomobila.

Visoka UV zaščita

Na notranjo stran stekel avtomobila lahko nalepite perfomirano folijo, ki ima že vgrajeno UV zaščito. Notranje pregrevanje vašega vozila se bo na ta način zmanjšalo kar za 80 %.

Temnenje stekel vašega vozila

Prav tako boste v največji možni meri preprečili bleščanje in odstranili škodljivo UV žarčenje za kar 99 %. Izogibati se morate običajnim in tovarniškim toniranim steklom, ki ne vsebujejo UV filtra. Posledično UV žarki prodirajo tudi skozi steklo.

Preprečevanje zaslepljenosti med vožnjo

Na utrujenost voznika lahko zelo vplivata močna sončna svetloba in intenzivno bleščanje. Folija za temnenje stekel preprečuje nenadno zaslepljenost zaradi močnega sonca in bleščanja. Zatemnjeno steklo omogoča udobnejše in varnejše vozne pogoje.

Toplotna izolacija vozila

Namestitev vrhunske folije za temnenje stekel omogoča stekleni površini še dodatno trdnost. Pri morebitnem vlomu v vaše vozilo, je razbitje stekla tako zelo oteženo. Koščki stekla bodo ostali na foliji in se ne bodo razleteli po notranjosti vozila.

Temnenje stekel vašega vozila

Ta stekla, ki so zatemnjena, velja, da so zaradi uporabljenih materialov veliko bolj odporna na udarce in tudi na praske. Če boste imeli prometno nesrečo, je verjetnost zdrobitve stekla in poškodb zaradi delcev stekla veliko manjša. Taka stekla so tudi med samo vožnjo veliko bolj odporna na mehanske poškodbe. Pri tem imamo v mislih praske, kamenčke ter podobno.

Zasebnost

Folije za temnenje stekel nam omogočajo udobno, brezskrbno in intimno vožnjo. Preprečujejo direkten pogled mimoidočih. S tem si lahko onemogočite vsiljevanje tujih pogledov v intimo vašega vozila. Obenem mimoidočim preprečujete tudi vpoglede v dragocenosti, ki jih pogosto nehote puščate v vozilu. Vidljivost z notranjosti vozila v okolje pa ostaja nemotena.

Za še lepši videz vozila

Temnenje stekel je pomembno tudi z estetskega vidika. To je še ena od številnih prednosti, ki vam jih ponujajo zatemnjena stekla. Zatemnjeno vozilo tako deluje veliko bolj enotno in estetsko prijetno.

Komu priporočamo temnenje stekel?

Temnenje stekel (www.withcar.si) priporočamo lastnikom in uporabnikom vseh vozil. Starejši ljudje se za taka stekla odločajo predvsem zaradi varnosti in občutka zasebnosti. Mlajše generacije pa raje dajejo prednosti estetiki. Obenem se zavedajo, da so tudi vlomi v taka vozila veliko manj pogosti.

Številne družine se za zatemnitev stekel odločajo zaradi varnosti svojih otrok pred vplivi UV žarkov ter zaradi dodatne varnosti v primeru nesreče. Med uporabniki zatemnjenih stekel v vozilu se odločajo tudi številne javne ustanove. Pri tem imamo v mislih reševalna vozila, službena vozila, ki so namenjena prevažanju tovora ter dragocenih predmetov, ministrstva, varnostne službe. Številna podjetja zatemnjujejo službena vozila, ker si želijo izboljšanje voznih pogojev in varovanje lastnine.

Kaj je homologacija vozila?

Temnenje stekel je lepljenje performirane folije na obstoječe steklo z notranje strani. Pri tem gre za dodatno vgradnjo oziroma predelavo pooblaščenega predelovalca ali vgrajevalca folij na steklo vozila.

Prav vse predelave oziroma vgrajene komponente pa je potrebno po vgradnji vpisati v homologacijski kartonček. Ko folijo vgradite, morate tako urediti še vso potrebno dokumentacijo za vpis predelave vašega vozila v homologacijski kartonček. Prijaviti se je potrebno na pregled vozila pri pooblaščeni organizaciji.

Ko je vaše vozilo opremljeno z zaščitno folijo, se vam mora v skladu s pravili predložiti Potrdilo o vgradnji. Na njem so navedeni naslednji podatki: komercialna oznaka vozila, identifikacijska številka vozila, proizvajalec in tip vgrajene zaščitne folije, mesto vgradnje zaščitne folije, tehnični podatki o vsaki gradnji zaščitne folije, podatki o vgrajevalcu, datum, podpis in žig vgrajevalca.

Na vgrajeni foliji za temnenje stekel mora biti prav tako neizbrisna oznaka, na podlagi katere se dokaže povezavo z izdanim dokumentom o predelavi. Za temnenje stekel se uporablja performirana folija. Pri tem osrednjo vlogo igrajo najbolj kakovostni materiali, ki veljajo za tehnološko dovršene in posedujejo vso potrebno dokumentacijo za izkaz kakovosti.