Zakaj potrebujemo prevleke za avto sedeže

Avtomobilski sedeži, kot pridejo iz tovarne, so vzdržljivi in udobni, vendar sčasoma izgubijo svoj sijaj in udobnost. Stvari, kot so razlitja, umazanija, domače živali in sonce načnejo izgled in kvaliteto notranjosti našega avtomobila zaradi katere tudi avtomobil v končni fazi izgubi veliko vrednosti. Vsemu temu se lahko izognemo, če uporabljamo prevleke za avto sedeže. Preberite si ta kratek članek, kjer si bomo pogledali kaj vse nam nudijo prevleke za avto sedeže.

Zaščitimo našo investicijo

Ko kupimo nov ali rabljen avto, je to skoraj vedno velika investicija. Dokaj hitro ob vsakodnevni uporabi se pa nam lahko zgodi, da kaj ponesreči polijemo ali umažemo. Večinoma se to zgodi na sedežu, saj je prva in največja stvar, ki jo opazimo v notranjosti avtomobila. Domači ljubljenčki bodo hitro prinesli blato v notranjost avtomobila, s kremplji pa poškodovali sam sedež. Tudi, če se nekako izognemo vsem tem vplivom nam sonce še vedno lahko dotraja in postara izgled notranjost avtomobila.

Prevleke za avto sedeže

Prevleke za avto sedeže nam ohranjajo svež in oster izgled notranjosti vsakega vozila, ter obenem ščitijo naše sedeže pred živalmi, politji ter poškodbami sonca.

Vrste prevlek

Poznamo različne materiale iz katerih so narejene prevleke za sedeže. Te materiali imajo različen nivo udobnosti in tudi vzdržljivosti. Poznamo sledeče glavne primere prevlek:

 • Neopren prevleke
  Nudijo najvišji nivo udobnosti, saj se raztegnejo in prilagodijo popolnoma na naš avtomobilski sedež. Tak material je tudi zelo odporen na kemikalije, vodo, blato in sonce. Lahko ga operemo v pralnem stroju.
 • Platnene prevleke
  Platnene prevleke so izredno odporne. Uporablja se jih v dirkalnikih in industrijskih vozilih ter so primerne za najtežavnejše vremenske razmere. Platnene prevleke so vodoodporne, imajo zaščito proti soncu in jih lahko namestimo v praktično katerokoli vozilo.
 • Usnjene prevleke
  Odlična izbira za vse mrzla območja. Usnjene prevleke ne vsrkavajo tekočine in jih lahko hitro umijemo. Velikokrat se pa lahko zgodi, da postanejo lepljive na tople dni.
 • Velur prevleke
  Po izgledu imajo tkani videz in so večinoma narejene iz poliestra ali bombaža. So izredno udobna izbira, vendar niso odporna na madeže.

Katera je primerna zame?

Izbira materialov iz katerih je narejena naša prevleka je zelo pomembna. Za večino voznikov priporočamo velur prevleke za avtomobilske sedeže, saj so udobne in hitro pozabimo, da na njih sedimo. Če bi radi malo več zaščite, potem je dobra izbira neopren ali usnje. Za najvišjo zaščito našega vozila pa vedno izberimo platnene prevleke.

Cerada proti toči odlično zaščiti vaš avto v primeru, da ta ni garažiran oziroma da zanj nimate posebnega nadstreška. Preberi več …