Kako izbrati primeren film?

Pozitivna stran tega, da si filme izbiraš z ogledom trailerjev je, da imaš vizualno velik vpogled v film, kar je pomembno pri odločitvi ogleda celotnega. Edina negativna stran je lahko, da je trailer prikrojen tako, da naredi film zanimiv, ko v bistvu sploh ni – sicer dokaj redko, se pa zgodi.

predogled filma trailer

Drug način, kako izbrati primeren film, je držanje določenih režiserjev. Če ste npr. videli par filmov od Stevena Spielberga in so vam vsi bili zelo všeč, potem skoraj zagotovo ne boste zgrešili, če boste za ogled si izbrali kakšen njegov film. Režiserji dajo vsem svojim filmom določen pečat in če vam je torej ta pečat všeč – potem so vam več ali manj všeč vsi njegovi filmi. Seveda se pojavijo rahla odstopanja, a če malo pogooglate film, da najdete vsebino (ali pa si ogledate trailer), vam bo takoj jasno, ali vam bo res všeč ali ne.

Seveda lahko filme izbiramo tudi tako, da gledamo take, v katerih igra določena igralka ali igralec … Določeni igralci previdno izbirajo scenarije, tako da lahko pri določenih najdete tudi precej zanimive, neznane filme.

Obstaja tudi možnost iskanja kakega seznama “Najboljših XX filmov”, evergreenov, če želite pogledati kakšne res dobre filme, ki so prejeli veliko dobrih kritik in pohval občinstva, je pa res, da so take sezname delali večinoma posamezniki. Je pa tudi res, da če se določeni filmi znajdejo na večih takšnih seznamih, potem so definitvno vredni ogleda.

Lahko pa izbirate filme tudi po žanru. Poznam pripadnike t.i. močnejšega spola, ki gledajo zgolj akcijske filme …

Na koncu koncev pa je izbira vaša in zgolj vaša. Zapomnite si: nihče vas ne more prisiliti v gledanje slabih filmov. Samo sami se lahko.