Vsi članki in nasveti

Kaj je značilno za hladno stiskano pasjo hrano?

Vsi lastniki psov se verjetno dobro zavedate, da je med drugim ključnega pomena, kako svojega hišnega ljubljenčka hranite. K sreči je na trgu precej dobre ponudbe, zato je vaš kosmatinec tudi zaradi kakovostne izbrane pasje hrane bolj zdrav in lepšega videza.

Kakšna pasja hrana pa je najprimernejša, pa je pogosto vprašanje, s katerim se soočajo predvsem tisti, ki v bližnji prihodnosti prvič želijo v svoj dom pripeljati kužka. Odgovori so lahko povsem različni. Med drugim nekateri pravijo, da je dobra izbira hladno stiskana hrana za pse.

Značilnosti hladno stiskane pasje hrane

Za hladno stiskano pasjo hrano oziroma za hladno stiskane brikete morajo proizvajalci zmešati sestavine v zmleti obliki in jih nato dostaviti v stiskalnico. Na tem mestu se zmes oblikuje v brikete, ki so primerne za pse. Živilska kaša se stisne pod zelo visokim pritiskom, da lahko naredi luknje s premerom nastalih briket.

kvalitetna hladno stiskana hrana za pse
Hladno stiskana hrana za pse je precej lažje prebavljiva za številne pse, ker se sestavine še dodatno razgradijo.

Drugačen postopek pri pripravi hrane je očiten že na prvi pogled. Hladno stiskana hrana torej fizično bistveno bolj spominja na prvotne sestavine. Posledično vsi tisti lastniki, ki svojemu psu želijo ponuditi čim bolj naravno hrano, bolj pogosto izberejo hladno stiskano suho pasjo hrano. Takšni briketi vsebujejo manj maščobe, zato morajo biti najmanjše velikosti, da ne razpadejo.

Največje prednosti hladno stiskane hrane za živali

Vsekakor obstajajo zelo različni pogledi na različne metode pri pripravi pasje suhe hrane. Vemo, da ekstrudirana suha hrana za pse zanesljivo uniči vse bakterije. Zagovorniki takšne hrane menijo, da je precej lažje prebavljiva za številne pse, ker se sestavine še dodatno razgradijo.

Prav tako se zagovorniki hladno stiskane hrane za pse zanašajo na dodatna hranila. Telo psa namreč lahko zaradi bolj nežne prehrane lažje absorbira sekundarne rastlinske snovi iz jagodičevja in zelišč. To v praksi pomeni, da imajo bistveno večjo korist od antioksidantov, ki jih vključujejo.

Vrednost naravne prehrane za pse

Proizvajalci hladno stiskane pasje hrane veliko vrednost polagajo na vrednost naravnega prehranjevanja. Seveda ob tem ne gre pozabiti, da je sam postopek hladnega stiskanja samo eden od številnih vidikov, ki jih je potrebno nujno upoštevati pri izbiri ustrezne hrane za svojo malo žival.

Razlika med hladno stiskano hrano za pse – peleti in briketi

Na voljo je več vrst hladno stiskane hrane za pse. Vsa hladno stiskana hrana za pse pa ima visok delež mesa. Pripravljena je s hladno stiskanimi olji pa tudi z zdravimi dodatki, kot so denimo raznovrstna zelišča, alge, sadje.

Dobrodošli prehranski dodatki za pse

Glukozamin za pse marsikateremu lastniku psa najprej pride na misel, ko so na sporedu različni prehranski dodatki za pse. Seveda je teh dodatkov še veliko več in so za živali ravnot tako lahko ključnega pomena kot za človeka.

glukozamin za pse
K zdravju vašega psa poleg zdrave prehrane in gibanja pripomorejo tudi prehranski dodatki, kot je glukozamin za pse.

Tako kot to torej velja za ljudi, pa prehranski dodatki za pse ne morejo dosti postoriti, če sicer živali ne hranimo primerno ali zdravo. V prvi vrsti je torej treba poskrbeti za zdravo prehrano, veliko gibanja, nato pa za piko na i lahko poskrbijo še kakovostni prehranski dodatki za pse.

Za katero vrsto psov je primeren prehranski dodatek glukozamin?

Glukozamin za pse je na sploh zelo priljubljen prehranski dodatek, a treba je vedeti, za katero vrsto oziroma pasmo psa je sploh primeren. Strokovnjaki menijo, da je naravni prehranski dodatek v obliki glukozamina pravzaprav primeren za pse vseh starosti in pasem.

Glukozamin za pse za vse starosti psov
Pasji glukozamin je primeren tako za mladičke, ki ga potrebujejo za pravilen razvoj sklepov, kot za starejše pse, ki imajo artritis ali obrabo sklepov.

Torej je glukozamin primeren tudi za mladičke in mlade pse. Pomembno prispeva tudi k pravilnemu razvoju sklepov živali. Je zelo dobrodošla izbira za pse, ki imajo povečano vsakodnevno obremenitev, in za starejše pse, katerih organizem ne zmore proizvajati več glukozamina. Posledično je zelo smiselno, da se takšen prehranski dodatek za pse dodaja v njihovo prehrano. Glukozamin za pse namreč preprečuje obrabo hrustanca, kit in vezi.

Na sploh je glukozamin kot prehranski dodatek primeren za vse živali, ki imajo mišično-skeletna obolenja in težke obremenitve sklepov.

Uporaba prehranskega dodatka za psa kot dobra kurativa

Pasji glukozamin se lahko uporablja kot odlična kurativa za žival, ki se sooča s katero od že omenjenih težav. Pes je zaradi jemanja dodatka lahko bistveno bolj agilen, energičen in kaže neverjetno voljo do življenja.

Najboljši glukozamin za pse

A preden pričnete pasji prehranski dodatek dodajati v prehrano svojega kosmatinca, dobro premislite, kje ga boste kupili. Prehranski dodatki za pse se najbolj splačajo nakupovati v specializiranih prodajalnah. Na tem mestu si boste namreč zagotovo omogočili najbolj kakovostne izdelke za vse vaše male živali.