Očala Etnia Barcelona

Etnia Barcelona je samostojna znamka očal, ki je izdelala širok spekter barv, kolekcij in dizajnov za vsakogar, ki se želi izraziti preko zapovedanih modnih trendov. Njihove kolekcije se osredotočajo na barve, obliko, udobje, vrednost in kvaliteto izdelano v Barceloni. Pred desetletjem, ko je bila Etnia ustanovljena, njeni ustanovitelji niso imeli potrebnega znanja na področju kako ustvariti znamko – brand, imeli so zelo malo razumevanja o globalni logistiki in nobenih izkušenj na področju marketinga. Kar pa so imeli, to je bila želja osvojiti svet s svojim dizajnom, zavezanost h kvaliteti, željo po razvajanju svojih kupcev, vztrajati pri izboljšavah in inovacijah ter si tako zagotoviti mesto med vodilnimi proizvajalci očal.

David Pellicer, ustanovitelj in direktor podjetja Etnia Barcelona, prihaja iz družine z dolgo tradicijo na področju optične manufakture. Pri sedemnajstih letih je pričel delati pri svojem očetu in tako je bil iz dneva v dan bližje k ustanovitvi znamke Etnia, ki je ugledala luč sveta leta 2001. Tistega časa so bile kolekcije očal v znamenju črne in rjave barve, barvitost ni bila v ospredju za proizvajalce.

Leta 2001 je Etnia pričela s samo enim prodajnim predstavništvom v Španiji in leta 2003 predstavila svojo edinstveno kolekcijo očal, navdahnjeno s pastelnimi barvami, kar jim je prineslo prodajni razcvet ter spremembo imena v Etina Barcelona. V letu 2004 je Etnia Barcelona v ZDA postavila svojo distribucijo in prvič samostojno pripravila mednarodno prireditev The Vision Expo New York. S tem si je odprla vrata na mnoga tržišča od Kanade, Francije do Italije. Z zavzetim delom, inovativnimi in samosvojimi kolekcijami očal je Etnia Barcelona dosegla uspeh in je danes prisotna s svojimi predstavništmi po vsem svetu.

S svojim nazorom, odprtostjo do drugačnosti, sprejemanjem vsega kar življenje ponuja je Etnia Barcelona svoje izdelke navdahnila s filozofijo, ki pravi:˝ Želimo početi kar nas je volja, reči kar želimo, govoriti o pomembnih stvareh, se odmakniti od uspeha in lepote, govoriti resno o tema kar je tam zunaj, oživiti dolgo pozabljene vrednote – kot je recimo svoboda. Mi smo svobodni, zaničujemo vse kar dela svet slabši, in poveličujemo vse kar ga dela dobrega, držimo se življenja, ga obračamo, ga gledamo sramežljivo in ga delamo v umetnino, smo umetniki svojega življenja, če zahteva od nas ga obdarimo s plesom. Začenši od tega trenutka nismo predani realnosti, ker je ta odnos že del preteklosti.˝

Auer optika