Vsi članki in nasveti

Mykita – ročno izdelana očala

Zgodba Mykita se je pričela leta 2003, ko so Harald Gottschling, Daniel Haffmans, Philipp Haffmans in Moritz Krueger kot ustanovitelji združili svoje moči, znanje in energijo. Mykita se nekomu sliši kot nekakšno azijsko ime, vendar izhaja iz vzhodnonemškega naziva za vrtce – KITA (dnevno-varstvena ustanova za otroke).

Svoj debi je Mykita imela leta 2004, ko je predstavila svojo prvo kolekcijo ročno izdelanih očal COLLECTION NO1. S to kolekcijo kovinskih okvirjev je Maykita predstavila ne samo inovativen in funkcionalen dizajn očal ampak je predstavila patentirano novost na področju priponk, ki so brez vijakov in so z okvirjem spete na zelo inovativen način. Posamezni okvirji so izrezani iz tankega nerjavečega jekla in nato ročno obdelani. Izjemna lahkost in občutek do podrobnosti daje izjemno udobnost nošenja ročno izdelanih očal Mykita.

Za vse ljubitelje retro stila je sledila kolekcija DECADES. LITE kolekcija predstavlja najlažja očala Mykita do danes. Izjemna oblika te serije, daje poseben čar družini očal Mykita. COLLECTION NO2 predstavlja serijo okvirjev izdelanih iz acetata in patentiranega koncepta priponk, ki bazirajo na inovativnem spajanju s kovino. Sofisticiran izgled te kolekcije daje pečat Mykite: simbioza popolne oblike in funkcionalnosti. Kolekcija LUXE je Mykitina kolekcija za poznavalce, saj vključuje najvišje standarde in zahteve dizajna, udobja in kvalitete. Izbrani, naravni materiali kot na primer rogovi bivola združeni s platino, belim zlatom in ostalimi visokokvalitetnimi ter žlahtnimi prevlekami so za najbolj zahtevne uporabnike, ki želijo nekaj zelo posebnega.

Vsi postopki izdelave in vsa produkcija očal je na sedežu podjetja, v samem osrčju Berlina. Tako združeni pod eno streho lahko snujejo, oblikujejo, izdelujejo očala, ki so več kot samo očala, so svoboda, lahkotnost in preprostost.

Auer optika