GospodarstvoMediji, informacije, novice in tiskVsi članki in nasveti

Oglaševanje v medijih

Najrazličnejši mediji so odgovor na osnovno človeško potrebo po komunikaciji. Če se je pred iznajdbo tiska večina komunikacije odvijala od ust do ust, se danes dogaja predvsem elektronska komunikacija. Vmes je bogato obdobje tiskanih medijev, radia in televizije, ki seveda še vedno traja. Razvoj množičnih medijev je prinesel spremembe tudi v gospodarstvo in industrijo. Z časopisi in revijami se je začela izkoriščati moč oglaševanja. Graditi so se začele prve blagovne znamke in množična proizvodnja. Prav oglaševalci so podpirali razvoj množičnih medijev saj so videli svojo korist.

mediji

Zaradi velikega števila različnih medijev, le ti izgubljajo svoj absolutni pomen. Ne le, da nastaja vse več klasičnih medijev, radijskih postaj, televizijskih kanalov, vse več je tudi novih oblik komunikacije. Internet je v medijski prostor prinesel pravo revolucijo, ki v tem trenutku močno spreminja medijsko podobo.

Nove oblike komuniciranja so največjo škodo naredile tiskanim medijem, klasičnem založništvu in tiskarnam. Bralci niso več pripravljeni plačevati za novice, do katerih lahko enostavneje pridejo preko interneta. Uporaba interneta je omejila čas namenjen drugim medijem. Posledično tudi oglaševanje v tiskanih medijih ni več tako zanimivo, saj so televizija, radio in vedno bolj tudi internet veliko boljši oglaševalski kanali.