Registracija domene na domovanje.com

Domovanje.com je spletno mesto, kjer si lahko tudi vi še danes zagotovite spletno gostovanje in registracijo domen. Kaj pa sploh je registracija domene in zakaj je le ta tako pomembna? Domena je niz podatkov oziroma znakov, ki je registriran na določeno osebo oziroma lastnika. Registrirana domena se nagaja v registru domen in predstavlja spletni naslov, katerega lahko uporabite za prikaz vaše spletne strani. Vsaka domena je seveda unikatna, torej lahko eno domeno registriramo samo enkrat. Domene v tem smislu tudi ni možno rezervirati, ampak registracija določene domene gre po principu, tisti, ki prej pride, tudi prej melje. Ko boste registrirali svojo domeno, boste postali njen lastnik in tako bo vaša tudi pravica do razpolaganja s to domeno.

Torej, če želite imeti svojo spletno stran, preprosto morate poskrbeti za registracijo svoje domene. V postopku registracije je sicer v sistem potrebno vnesti podatke o nosilcu, administrativno kontaktno osebo in tehnično kontaktno osebo. Na spletni strani www.domovanje.com lahko s preprostim iskalnikom preverite razpoložljivost želene domene, nato pa lahko poskrbite za svoje mesto na spletu že od 4, 49€ na leto. Pod kategorijo »registracija domen« na omenjeni spletni strani boste našli tudi tabelo s končnicami ( na primer .com, .si, .net, .me in tako dalje) ter ceno prvega leta z gostovanjem, ceno registracije (prvo leto brez gostovanja) in ceno vsakega naslednjega leta (podaljšanje,…).

Domovanje.com vam nudi nižje cene domen ob nakupu paketa spletnega gostovanja, poleg tega pa vam nudi tudi količinski popust za več domen oziroma zakup za več domenskih let. Poleg tega omenjeno podjetje poskrbi tudi za prenos domen in pa za spletno gostovanje, ki je ravno tako pomemben faktor za vašo spletno stran. Domovanje.com pa lahko tudi izdela vašo željeno spletno stran. Ustvarite idejo o vaši spletni strani ter še danes poiščite strokovnjake, ki vam bodo pomagali do optimalne spletne strani, ki bo povečala vašo razpoznavnost in s tem tudi vaš uspeh.