Računalništvo in internet

Brezplačna analiza spletne strani s stališča optimizacije

Ko govorimo o optimizaciji marsikdo ne ve, kaj to za spletno stran sploh pomeni. Optimizacija je v bistvu proces, pri katerem se spletna stran dodela tako, da jo iskalniki uvrščajo visoko med iskalne zadetke.

S tem procesom se ukvarja kar precej posameznikov in podjetij, pogosto tudi takšnih, ki se ukvarjajo hkrati še s samo izdelavo spletnih strani. Tako pri njih dobite celosten paket: najprej vam spletno stran izdelajo glede na vaše želje, nato izvedejo brezplačno analizo spletne strani s stališča optimizacije za iskalnike, na koncu pa izvedejo še samo optimizacijo spletne strani. Brez dvoma pa analizo domene prepustite strokovnjakom.

Takšno analizo se lahko opravlja z različnimi programi, nudijo pa vam jo večinoma vsi spletni oglaševalci, ki ponujajo zakup ključnih besed, kakor tudi izvajalci storitev optimizacije spletnih strani. Preverja se večinoma kakovost ključnih besed – to so pogosto uporabljani iskalni pojmi, ki jih iskalci vnašajo v različne iskalnike. Od kakovosti teh besed je seveda odvisno tudi mesto, na katerega vas bo med rezultate spletni iskalnik sploh uvrstil. Takšna analiza vam torej da vedeti kako kakovostno in konkurenčno spletno stran dejansko imate.

Vsekakor je analiza spletne strani pomemben korak vsakega, ki želi med poplavo podobnih storitev na spletu izstopati. Ne samo, da določi kakovost spletne strani; tisti, ki bo analizo opravljal, bo znal predlagati tudi konkretne rešitve za težave, ki se bodo pokazale med postopkom analiziranja. Nekateri ponujajo poleg analize vaše spletne strani tudi, da analizirajo spletne strani vaše konkurence. Ni namreč dovolj, da se spletna stran le dodela do neke mere, spletna stran mora biti bolje narejena z vidika spletnih iskalnikov kot so strani vaših konkurentov, saj boste le tako med zadetki v iskalnikih uvrščeni višje, kar pomeni več obiskovalcev in posledično seveda več strank. Iskalci izdelkov in storitev še vedno najprej pregledajo tiste zadetke, ki so vsaj na prvi strani iskalnika, če se že ne pojavljajo kar med prvimi tremi zadetki.

Oglejte si tudi kako poteka izdelava internetne trgovine na povezavi.