Dom, vrt in okolicaGradbeništvo in nepremičnineObrtniki in mojstriVsi članki in nasveti

Sodobna stanovanjska notranja vrata

V sodobnem času so notranja vrata narejena iz različnih materialov. Notranja vrata so pomembna v vsaki hiši. Ko kupujemo notranja vrata moramo biti previdni, saj niso poceni. Dobro moramo premisliti kakšna notranja vrata bomo dali v stanovanje in kakšna v poslovne prostore. Lesena notranja vrata so priljubljena za stanovanja. Če pa opremljamo poslovne prostore so bolj primerna vrata iz umetnih materialov. Če želimo notranja vrata za notranje prostore v lastnem stanovanju si želimo v lastnem stanovanju veliko domačnosti in topline ter prijetnega vzdušja in počutja. Zato so primerna lesena notranja vrata. Ta vrata potrebujejo veliko več vzdrževanja, so občutljiva na vremenske spremembe itd… Če pa opremljamo poslovne prostore, so veliko bolj primerna notranja vrata, ki ne potrebujejo velikega vzdrževanja in prostor ne potrebuje domačnosti in topline. Tu nam je pomembna kvaliteta vrat in to nam notranja vrata iz umetnih mas omogočajo.

notranja vrataKvaliteta notranjih vrat je zelo pomembna. Odločilno funkcijo pri kvaliteti igrajo podboji notranjih vrat. Ti podboji so lahko zelo masivni. Notranja vrata z masivnimi podboji se vedno lahko pohvalijo z izredno kvaliteto. In seveda poznamo različne izvedbe podbojev za notranja vrata.

In če omenimo vratno krilo notranjih vrat je lahko gladko ali pa tudi ne. Zavedati se moramo, da je tudi barva vratnega krila pomembna. Izbrana barva notranjih vrat bo krasila naš dom. Izbira barvnega tona mora krasiti naše stanovanje in se mora ujemati, biti usklajena z našimi pričakovanji in z našim stilom. Pametno je, da se o izbiri barv z nekom posvetujete. Pomembno je s katerimi barvami so notranja vrata pobarvana. Zagotovljena mora biti gladka in kvalitetna vratna površina notranjih vrat.

Sodobna notranja vrata so danes narejena iz furnirja, to je mešanica lesa in papirja. Tak material notranja vrata precej poceni. Sodobna notranja vrata so na ta način dosegljivejša vsem, ker so se znižali stroški izdelave in uporabe surovin. Lesena notranja vrata so več cenjena vendar veliko bolj draga.