Darila

10 zelo impresivnih in luksuznih idej za poslovna darila

Nakupovanje luksuznih poslovnih daril ni nikoli preprosto. V večini primerov želimo podariti nekaj, kar bo navdušilo prejemnika ali prejemnike. Pri tem pa moramo seveda paziti, saj lahko hitro prekršimo katero izmed etičnih načel podjetja ali organizacije. To je tudi razlog, da dobro razmislimo, kakšen vtis bo darilo ustvarilo, ko ga bomo nekomu poklonili.

Velika previdnost in pozornost podrobnostim sta zelo pomembna dejavnika, ko nakupujemo luksuzna darila. Da bi zagotovili le najboljši možen izid obdarovanja, je v tem članku opisanih 10 najbolj impresivnih in luksuznih idej za poslovna  darila, ki so idealna za obdarovanje ob različnih dogodkih in priložnostih.

1. Gurmanska darilna košara

Tradicionalna darilna košara je odlično darilo, vendar je gurmanska darilna košara veliko boljša. Temu je tako, zaradi številnih razlogov. Gurmanska darilna košara vsebuje veliko različnih dobrot. Tako bomo poskrbeli, da bo notri nekaj za vsakega posameznika, neglede na njegov ali njen okus.

Gurmanska košara
Tradicionalna darilna košara je odlično darilo, vendar je gurmanska darilna košara veliko boljša

Omenjene košare so zelo velike in napolnjene do roba z izjemno okusnimi in večkrat nagrajenimi gurmanskimi prigrizki, ki so nared za uživanje brez potrebe po dodatnem pripravljanju hrane.

Moderne darilne košare vsebujejo luksuzne priboljške, ki so namenjeni, da zadovoljijo še tako zahtevna pričakovanja prejemnika. To pa pomeni, da so odlična darila za poslovne in mnoge druge priložnosti.

2. Dodatki za golf in zbirateljski artikli

Golf že od nekdaj velja za šport, ki je popularen med premožnimi ljudmi. To je tudi razlog, da so dodatki in zbirateljski artikli za golf uvrščeni na lestvico 10 zelo impresivnih in luksuznih idej za poslovna darila. Prednost je ta, da lahko artikle povezana z golfom, kot so žogice za golf, darujemo tudi ljudem, ki ne igrajo golfa. Temu je tako, saj je so vedno dober dodatek za pisarne, domove in druge prostore, zaradi svoje luksuzne narave.

Golf žogice
Golf že od nekdaj velja za šport, ki je popularen med premožnimi ljudmi.

Žogice za golf, če jih vzamemo za primer, je možno oblikovati in drugače izboljšati, da igralcu omogočijo brezhibno igro golfa. Poleg tega pa so kot darilo dostikrat zapakirane v elegantni in luksuzni embalaži, ki izraža prestiž in vrednost samega darila.

Nekatera izmed dobrih daril v povezavi z golfom so tudi okrasi za mizo v obliki žogice, kristalni obtežilniki za papir ipd.

3. Kvalitetna kamera je luksuzno darilo

Čeprav so vsi moderni pametni telefoni opremljeni z zelo zmogljivimi kamerami, so še vedno ljudje, ki želijo klasično izvedbo kamere. Kamere so odlična in velikokrat nujna oprema, če se odpravljamo na dolga potovanja in različne avanture. Poleg tega pa so opremljene z visoko-zmogljivimi baterijami, ki so veliko močnejše od teh, ki jih najdemo v telefonih. To pa pomeni, da je veliko manjša možnost, da se nam bo nepričakovano izpraznil akumulator.

Druga možnost pa je tudi, da kupimo poseben adapter, ki ga vklopimo v Mikro-USB ali USB-C vhod na pametnem telefonu, in ta deluje kot kamera. Tako izboljšamo snemalno možnost našega telefona, obenem pa lahko vse podatke shranimo na notranji pomnilnik v pametnem telefonu.

Dandanes so pa tudi zelo popularni droni, saj so impresivno in luksuzno darilo. To pa še ojača dejstvo, da imajo droni vgrajene močne kamere, ki so možne zajema slike v FULL HD, 4K in višjih resolucijah.

4. Okrasno držalo za pisalo je preprosto luksuzno darilo

Nobena miza v poslovnem okolju ne izgleda popolno brez raznih dodatkov, kot je držalo za pisalo. Ta pokaže osebnost lastnika ter doda kanček prestiža samemu prostoru, kjer se nahaja. To pa je tudi funkcionalno in luksuzno darilo, ki pokaže našo pozornost in naklonjenost obdarovancu. Samo držalo lahko tudi postavimo v vsako pisarno, neglede na njen stil in temo.

Večina luksuznih držal za pisala so narejena tako, da izgledajo odlično v vsaki pisarni. Vedno pa lahko na njih vgraviramo ali nalepimo imena, prejemnikov položaj v podjetju ter druge malenkosti.

5. Namenimo pozornost kvalitetni pijači

Dekanter set je odlično korporacijsko darilo, ki ga poznajo vsi ljubitelji vina. Omogoča uživanje najljubših pijač, saj jim z dekantiranjem omogočimo, da pridobijo na okusu. Poleg tega pa so dekanterji odlični dodatki za vsako zbirko vin. Zaradi svoje klasične oblike, so primerna luksuzna darila za ljudi, ki spoštujejo moč in lepoto prefinjenih oblik.

Z darovanjem takega darila tudi pokažemo, kako zelo cenimo obdarovanca, ki je lahko naš nadrejen, sodelavec ali kolega.

6. Prestižni kovčki za prtljago so lahko odlično darilo

V poslovnem svetu se velikokrat srečamo z nujnostjo potovanja. Pri tem pa je kvaliteta torba ali kovček nujna opremo. Našim zaposlenim in strankam lahko z darovanjem kovčkov in druge opreme za nošenje prtljage pokažemo, da jim želimo veliko zabave in prijetnih izkušenj, ko bodo zdoma. Z darovanjem takega darila tudi vzpodbudimo ljudi, da se odpravijo na potovanje, si vzamejo dopust, ter da nam je zelo pomembno njihovo zdravje. Kvaliteten kovček za prtljago pa je tudi idealen, da se odpravijo na dolgo zaslužen dopust.

Nekatera dobra darila za nošenje prtljage so lahko nosilne torbe, nahrbtniki, kovčki ipd. Tukaj je velika prednost, če poznamo potovalne navade prejemnika, saj bomo tako lahko podarili nekaj, kar bo koristno.

7. Globusi so darilo za proslavo poslovnih dosežkov

Darila z motivom globusa so idealna za podarjanje ob različnih poslovnih in drugih priložnostih. Eleganten globus je lahko luksuzno poslovno darilo, ki predstavlja dosežke obdarovanca. Obenem pa tudi prikazuje spoštovanje in hvaležnost našim poslovnim partnerjem. To je brez dvoma eden izmed najbolj sofisticiranih predmetov, ki si ga bodo naši poslovni partnerji, sodelavci in nadrejeni za vedno zapomnili. Obenem pa lahko tudi služi, kot luksuzen okras v pisarni.

8. Stenske in ročne ure so klasično darilo

Naprave za merjene časa, kot so stenske in ročne ure, so že od nekdaj veljale za luksuzno darilo. Če jih darujemo zaposlenim in strankam, jim tako pokažemo, kako zelo nam sodelovanje z njimi pomeni. Velika prednost ur je ta, da imajo ogromno funkcionalno komponento, saj lahko z njimi merimo čas. Tako z darovanjem ure omogočimo prejemniku, da bo lažje sledil obveznostim, ne bo zamujal na sestanke ipd.

Ročna ura
Velika prednost ur je ta, da imajo ogromno funkcionalno komponento

Najboljše dejstvo pri darovanju ure pa je to, da ko bo obdarovanec pogledal na uro, se bo vedno spomnil na nas.

9. Naročnine na razne storitve

V današnjem svetu je možno, da podarimo izkušnje v obliki naročnin na razne storitve. Sama naročnina na določeno storitev je tako lahko prikrojena življenjskemu stilu posameznika oziroma prejemnika. Nekatere izmed najbolj zaželenih izbir so tako naročnine na izdelke za zdravje in fitnes, lepotne produkte, hrana in prigrizki, otroške igrače, igrače in priboljški za živali, in potrebščine za umetnost. Te lahko naročimo na prejemnikov naslov, kar še dodatno olajša predajo in predstavi element presenečenja.

Lahko pa samo kupimo določeno naročnino, in jo pošljemo na naročnikov naslov. Tako si lahko dodatno prikrojijo izkušnjo preko spletne strani podjetja, ki ponuja različne storitve, ali pa si izberejo, točno to, kar si želijo.

10. Kosilo ali večerja

Že od začetka človeštva je dobro pripravljena hrana veljala za odlično motivacijsko sredstvo, ki dvigne duha in moralo. Če želimo impresivno korporacijsko darilo, so predpripravljene in načrtovane pojedine idealne. Primerno hrano pa lahko najdemo neglede na to, ali je prejemnik zelo izbirčen glede svoje hrane, ali pa je gurman. Veliko podjetij ponuja popolnoma različne obroke za različne priložnosti in okuse, ki jih lahko še sami dodatno spremenimo.

Ko tradicionalna darila preprosto niso dovolj, lahko uporabimo zgoraj našteti seznam 10 zelo impresivnih in luksuznih idej za poslovna darila, ki se jim noben prejemnik ne bo mogel upreti.