Prehrana in prehranski dodatki

Učinki magnezija v kapsulah

Primerna oziroma zadostna količina magnezija v telesu je ključna v boju proti dolgotrajnemu stresu. Magnezij naj bi dobro prispeval k sintezi beljakovin. Zelo pomemben je za naše kosti pa tudi za zobe, kjer ga je tudi največ. Telo varuje pred nalaganjem težkih kovin in ima dober učinek na normalno psihološko delovanje.

Nekaj magnezija lahko najdemo tudi v mišičnem tkivu, v celicah, nekaj tudi v krvi. Pomembno torej sodeluje pri življenjsko pomembnih presnovnih funkcijah v telesu in pomaga pri sproščanju energije.

Jemanje magnezija na dnevni ravni

Ker magnezija torej verjetno ne bomo v dovolj veliki meri zaužili s pomočjo različne hrane, je pomembno jemanje prehranskih dodatkov, kot je magnezij v kapsulah ali pa v kakšni drugi obliki. Pomembno vprašanje pa je, koliko magnezija na dnevni ravni bi morala zaužiti čisto vsaka odrasla oseba.

Prehranski dodatki so zelo priljubljena tema tudi v športnem svetu.

Za odrasle velja, da bi morali zaužiti nekje med 300 in 400 miligramov magnezija na dan. Sodeluje pri tvorbi beljakovin in ga posledično nujno potrebujemo pri presnavljanju ogljikovih hidratov pa tudi maščob. Njegovo dolgotrajno pomanjkanje nam lahko zelo škoduje in je celo nevarno za naše zdravje.

Kakovostni in učinkoviti prehranski dodatki

Magnezij v kapsulah je samo eden od zelo pomembnih prehranskih dodatkov, ki vam jih priporočajo različni strokovnjaki za prehranjevanje. Poleg magnezija v različnih oblikah se na seznamu pomembnejših prehranskih dodatkov znajdejo še številni drugi.

A preden se prehranski dodatki vključijo v vaš vsakdan, je treba najprej preveriti, ali so sploh dovolj kakovostni oziroma učinkoviti. Za slednje vam ne bo potrebno preveč skrbeti, če boste dodatke k prehrani kupovali na preverjenih mestih, torej v specializiranih trgovinah s prehranskimi dodatki.