Naprava za merjenje obratov motorja

Obrati motorja in krmilni modul motorja

Senzor obratov motorja je zelo natančna naprava, ki pošilja ključne informacije v krmilni modul motorja oziroma računalnik. Te informacije pa vsebujejo hitrost rotacije odmične gredi. Računalnik v našem vozilu tako uporabi pridobljene podatke, da bolj učinkovito upravlja z različnimi sistemi za nadzor in vžig motorja.

Senzor obratov motorja
Senzor obratov motorja

Omenjene naprave so se prvič pojavile na motorjih v zgodnjih 90-ih letih. Od takrat naprej jih vsebujejo skoraj vsa vozila, saj so zelo učinkovit način boljšega izkoristka moči, ki jo proizvede motor v vozilu. Vsako moderno vozilo pa ima vgrajenih več senzorjev.

Rezervni deli online so mnogokrat najboljša izbira

Ko kupujemo nove avtodele online za naše vozilo, je vedno dobro pregledati ponudbo na spletu oziroma online. Veliko rezervnih delov, ki jih lahko kupimo online, je cenovno ugodnih. Tako bomo hitro našli originalni ali poprodajni nadomestni del za naše vozilo.

Na spletni strani http://www.silux-auto.it lahko zasledimo veliko količino vrhunskih delov za vozila vseh vrst. Obenem pa se z nakupom preko spleta izognemo gneči, čakanju ter velikokrat plačamo manj, kot bi v fizični trgovini.

Iskanje različnih komponent za naše vozilo preko spleta je skoraj vedno najboljša izbira. Temu je tako, saj je na tržišču ogromno različnih vozil, izmed katerih vsako uporablja specifične avtodele, ki jih veliko lažje najdemo z iskalnikom na spletni strani.

Znaki težav s senzorjem obratov motorja

Dejstvo je, da se vsaka komponenta v našem vozilu sčasoma izrabi. Nič ni drugače s senzorjem obratov motorja. Težave lahko opazimo po sledečih simptomih, kot so:

  • Visoki obrati motorja preden prestavimo v drugo prestavo
  • Otežena ali nemogoča vožnja v najvišji prestavi
  • Števec za merjenje hitrosti ne deluje pravilno ali pa prikazuje nesmiselno hitrost
  • Nadzorna plošča nas opozarja, da je potrebno preveriti motor