Računalništvo in internet

Spoznajte poceni kartuše Brother

Znamka Brother je torej poznana tudi kot proizvajalka kakovostnih, a ugodnih kartuš, ki vedno pridejo prav pri tiskanju. Kljub temu pa morate vedeti, da so poceni kartuše Brother zasnovane tako, da najbolje delujejo s tiskalnikom Brother.

Ugodne kartuše z oznako Brother so na voljo tudi v spletni prodajalni, kjer vam ponujajo različne vrste takšnih kartuš. Seveda pa morate poiskati takšno, ki jo potrebujete. Ponudniki se vedno trudijo, da ponudijo tako originalne kartuše Brother kot tudi kompatibilne.

Zamenjava kartuše s tonerjem Brother HL-1210WE HL-1222WE HL-1110E HL-1112E HL-1210W HL-1212WE

Če slučajno določene vrste kartuše omenjene blagovne znamke ne bi našli na spletni strani ponudnika, potem je najpametneje, da mu pošljete povpraševanje – lahko kar preko spletne pošte ali pa ga pokličete po telefonu. Ponudnik se bo v tem primeru zagotovo potrudil, da vam bo dobavil kartušo za vaš tiskalnik.

Tonerji za laserske printerje

Verjetno je mnogim med vami povsem jasno, da je toner za laserski printer za razliko od črnila v kartuši suh in ne torej tekoč. Lahko torej rečemo, da je toner fino mleta plastika ter lahko vsebuje od 85 do 95 % poliestra; to je odvisno predvsem od modela tiskalnika in določenega proizvajalca. Seveda so nekdaj v tonerjih uporabljali še druge sorte plastike, denimo stiren-akrilat. Ta se je postopoma opustil, zlasti zaradi svoje precej nizke učinkovitosti, prav tako toksičnosti za človeško telo.

Toner za laserski tiskalnik
Toner za laserski tiskalnik je v kartuši suh in ne tekoč

Dejstvo je, da je kakovost tiska laserskega printerja odvisna predvsem od kakovosti uporabljenega tonerja. Če je plastični prah, ki ga vsebuje toner, bolj droben, boljši rezultat lahko daje tiskalnik pri printanju. Ravno zaradi tega je še toliko pomembneje, da pri tiskanju z laserskim printerjem uporabljamo čim bolj kakovostne tonerje.