Tonerji za tiskalnike in kartuše s črnilom

Brizgalni printerji uporabljajo kartuše s črnilom 

Tehnologija brizgalnih printerjev uporablja kakovostne in poceni kartuše s črnilom. Tekoče črnilo znotraj kartuše se nahaja v predelu nepropustne folije. Celotno plastično embalažo se vtisne v tiskalno glavo printerja, ki je opremljena s številnimi mikroskopskimi šobami s črnilom. Ko se tiskalna glava premika najprej in nazaj po papirju, tedaj šobe ustvarjajo sliko s kapljicami črnila. 

Stroški zamenjave in poceni kartuše s črnilom 

Na splošno velja, da se kartuše razlikujejo v ceni, pri čemer so zamenjave tonerja nekoliko dražje. Medtem ko je črnilo za brizgalne printerje na začetku videti cenejše, se stroški lahko hitro prično seštevati. Čeprav so tonerji za tiskalnike nekoliko dražji, so na drugi strani tudi dolgotrajnejši oziroma zdržijo dlje časa. Črnila namreč ne natisnejo tolikšnih količin strani kot toner v tiskarskem prahu, zato jih je potrebno pogosteje zamenjati, ne glede na to, ali gre za kompatibilne, originalne ali polnilne kartuše. 

Hitrost in zmogljivost tiskanja laserskih tiskalnikov  

Laserski printerji so najprimernejša možnost za potrošnike, ki cenijo hitrost. Na splošno so printerji, ki uporabljajo toner v prahu, veliko hitrejši od tistih, ki uporabljajo kartuše s črnilom. Vendar pa je izbira tehnologije odvisna predvsem od potreb po tiskanju. Tonerji za tiskalnike ustvarjajo s pomočjo laserske tehnologije kakovostne slike in izpise. Elektromagnetni postopek, ki deluje znotraj laserskega printerja, je zelo natančen, kar mu omogoča hitro in učinkovito tiskanje večjih količin izpisov na papir. 

Hitrost in zmogljivost tiskanja brizgalnih printerjev 

Brizgalni printerji so v primerjavi z laserskimi printerji nekoliko počasnejši, predvsem zato, ker šobe nadzorujejo količino črnila in zato ta tehnologija ne more biti tako natančna kot laser.