Tehnologija

Samsung toner

Tiskalniki so v današnjih dneh skoraj da nepogrešljivi tako za domačo, kot za službeno uporabo. V službi, kjer je delo za računalniku in ponekod tudi doma, si skoraj da ne znam predstavljati, da nebi imeli tiskalnika. Z njim hitreje natiskamo vse dokumente in papirje, ki jih potrebujemo, brez da se moramo zaradi tega odpeljati v prvo papirnico, kjer bi si lahko natisnili dokumente.samsung toner
Tudi delo v pisarnah vsakodnevno zahteva ogromno tiskanja in shranjevanja, podpisovanja, ter urejanja papirjev in pomembnih dokumentov za podjetje. V tem primeru je zelo pomembno, da je Samsung toner dobre kvalitete in lepo tiska, saj si na pomembnem dokumentu ne smemo privoščiti nejasnega besedila in manjkanja besed. Za Samsung toner je zelo pomemben, da je tudi laserski tiskalnik znamke Samsung, saj se drugače nebi ujemala in nebi mogli nič natisniti. Samsung toner je najbolj primeren za podjetja z laserskim tiskalnikom, ki vsakodnevno natisnejo ogromno dokumentov in jih ni potrebno neprestano menjati. Res je, da je Samsung toner precej dražji od kartuš, ampak je vsekakor bolj kvaliteten in omogoča več tiskanj, kar se za velika podjetja bolj izplača. Kartuše pa so bolj primerne za domačo uporabo, kjer tiskamo le občasno za osebne potrebe in nam ene kartuše služijo precej časa.

Samsung toner ali kartuša?

Vse je odvisno za kaj katero stvar uporabljamo kartuše in za kaj uporabljamo tonerje. Razlika med njima je v tem, da kartuša vsebuje črnilo, ki je na osnovi vode ali pa na osnovi topil z katerim tiska. Kartuše so lahko barvne ali pa le črne, odvisno za kaj jih uporabljamo. Nekateri imajo v tiskalniku eno črno kartušo, drugo pa tri color, v večini primerih pa je ena črna in tri ločene barve – modra, rumena in rdeča, ki omogočajo barvno tiskanje besedila in slik. Kartuše so lahko originalne, kompatibilne ali pa obnovljene. Tonerje pa uporabljajo laserski tiskalniki, ki namesto črnila uporabljajo fini prah različnih barv, ki se s pomočjo laserja zapeče na papir. Enobarvni laserski tiskalniki imajo samo en toner, medtem, ko imajo barvi laserski tiskalniki po štiri tonerje. Tudi med tonerji so kompatibilni, originalni in obnovljeni tonerji. Okolju najbolj prijazni tonerji pa so tisti, ki so obnovljeni, saj so znova napolnjeni in cenejši.