Tehnologija

Kamera za snemanje športnih podvigov

Zajem videa in slik v visoki ločljivosti

Moderne športne kamere so sposobne zajeti sliko v neverjetni 4K resoluciji. Nekateri modeli pa so sposobni tudi 8K in višjih resolucij. Načeloma so FULL HD kamere še vedno zelo popularne, vendar lahko za majhno doplačilo kupimo veliko bolj zmogljive modele.

Če izbiraš kamero za namestitev na avtomobil, se verjetno srečuješ s težavami pri odločanju med vsemi različnimi modeli, ki so na voljo na trgu foto opreme.

Športne kamere so kompaktne velikosti

Glavna prednost vseh športnih kamer je njihova majhna velikost. Po dimenzijah so zelo kompaktne, če jih primerjamo s klasičnimi in DSLR kamerami. Prenašamo jih lahko v žepu ali torbi, ne da bi nas pri tem obremenjevale, saj so tudi zelo lahke. Obenem pa jih je mogoče namestiti na stojalo, če želimo posneti določen prizor na bolj profesionalen način. Nekatere športne kamere imajo ohišje, ki je odporno na udarce, vodo in druge elemente. V nasprotnem primeru pa lahko dokupimo posebno ohišje, ki bo zaščitilo gumbe, lečo in LCD zaslon na kameri pred poškodbami.

Kamera za avto

Snemanje športnih podvigov in normalne vožnje z avtomobilom ali motorjem je popolnoma drugačno. Vredno je omeniti, da majhne športne kamere lahko uporabimo tudi v vozilu. Imajo dolgo življenjsko avtonomijo vgrajenega akumulatorja. Z njimi tako brez skrbi snemamo krajše in tudi daljše vožnje. 

Seveda je vedno priporočena kamera za avto, če želimo snemati samo vožnjo, zaradi varnostnih in drugih razlogov. Nič pa ni narobe, če za to tudi uporabimo kompaktno akcijsko kamero, saj je več kot dovolj zmogljiva.

Nosilec za kamero za avto

Večino akcijskih kamer je opremljenih z osnovnim nosilcem. Ta nam omogoča, da jo pritrdimo za oblačila ali na številno športno opremo. Če pa bi jo rabi uporabljali kot kamero za avto, potem lahko dokupimo nosilec, ki ga pritrdimo za vzvratno ogledalo, na vetrobransko steklo, armaturno ploščo ipd.