Charter – Najem jadrnice na Hrvaškem

Jadransko morje je že dalj časa znano kot eno najprimernejših za najem jadrnice. Omogoča vam bodisi športno jadranje na regatah, ali brezskrbno počitniško potepanje med otoki.
Kot prvo prednost naj navedemo bližino. Z sodobnimi cestnimi povezavami, ste hitro v najbolj atraktivnih destilacijah in bazah, kjer lahko najamete jadrnico.

Z več kot 1.000 otoki je hrvaška idealno mesto za brezskrbno počitniško potepanje, odkrivanje novih krajev in prekrasnih samotnih zalivov. Otoki in razčlenjena obala vam nudita varno zavetje pred valovi.

Vetrovi v jadranskem morju niso premočni za jadranje, poleti umirjeni vetrovi nudijo prijetna križarjenja, spomladi in jeseni pa na svoj račun pridejo športni jadralci, ki na številnih regatah preizkušajo svoje znanje in sposobnosti.

Zaradi vseh teh kasnosti, je charter na hrvaškem v vzponu že več kot 10 let in tudi gospodarska kriza ga ni zaustavila. Vsako leto se za najem jadrnice odloča vse več turistov iz Evrope. Za najem jadrnice ni nujno, da imate izpit in znanja da z njo upravljate. Da ugotovite, če je ta vrsta dopustovanja oziroma športnega jadranja za vas, se lahko odločite tudi za najem skipenja. Tako boste brezskrbno uživali vaš dopust in si pridobili nova znanja in izkušnje, ki bodo dragocene za odločitev kako naprej.

najem jadrnice

Če vam jadranje leži se lahko udeležite tečaja jadranja, kjer si boste pridobili dragocene izkušnje za samostojno upravljanje jadrnice. Lahko se včlanite tudi v jadralni klub, kjer se boste družili z ljudmi, ki imajo podobne interese in na ta način osvojite nova znanja.

Nekateri v jadranju uživajo v športu polnem adrenalina, drugim je kot oblika prijetnega potepanja med otoki in uživanja na morju. Od tega je tudi odvisno za kak tip se boste odločili pri najemu jadrnice. Še ne dolgo nazaj so bile jadrnice v charterju namenjene obojemu, danes pa proizvajalci strogo izdelujejo jadrnice razreda «performance«, ki so namenjene športnemu tekmovalnemu jadranju in nudijo manj udobja posadki in razreda »cruiser« ,ki so namenjene poletnemu uživanju in križarjenju med otoki, ki nudijo več udobja posadki, na račun slabših športnih zmogljivosti.