Zaščitimo svoje telo med vožnjo motorja

Motoristične hlače ščitijo naše noge

Vsak kos oblačil za motoriste ima varnostno komponento. Pogosto spregledane so ravno hlače, saj veliko motoristov začetnikov misli, da ne igrajo pomembne vloge. V resnici pa ščitijo naše noge pred letečimi predmeti, kot so žužki, kamenčki ipd. Zelo pomembna varnostna funkcija motorističnih hlač, je varovanje voznika v primeru padcev. Preprečujejo odrgnine in tudi hujše poškodbe nog, zadnjice in predela dimelj.

Med vožnjo motorja pa nam primerne hlače tudi nudijo udobje, saj nas ščitijo pred mrzlim vetrom, vročino in drugimi elementi. Dražje motoristične hlače so pogosto narejene iz zelo trpežnega usnja. Temu so lahko dodani tudi drugi materiali. Povprečne tekstilne hlače za motoriste so sestavljene iz različnih sintetičnih materialov, ki so primerni za začetne in profesionalne voznike. Nikoli ni priporočljivo nositi navadnih hlač – če pa ni druge možnosti, pa je dobro, če si zaščitimo kolena s ščitniki.

Motoristične hlače nas ščitijo pred vetrom in vročino.

Motoristične rokavice so pomembne

Rokavice spadajo pod motoristična oblačila, ki so zelo ugodna za nakup. Še posebej pomembno jih je nositi v poletnih mesecih. Ko držimo krmilo motorja, se nam pričnejo potiti roke. S tem pa lahko pride do zdrsa oprijema krmila v kritičnem trenutku. Z rokavicami pa imamo vedno močan oprijem krmila motorja, kar prepreči izgubo nadzora nad vožnjo.

Jakne za motoriste zaščitijo zgornji del telesa voznika

Navadne jakne in druga oblačila za motoriste za zgornji del telesa niso primerna za uporabo med vožnjo motorja. Temu je predvsem tako, saj ne nudijo nikakršne zaščite v primeru padca. Kakovostna motoristična jakna bo uporabna mnoga desetletja ali naše celo življenje. Tako kot vsa druga motoristična oprema imajo tudi jakne različne oblike, stile, nivo zaščite ipd. V vsakem primeru pa je priporočeno, da jakno nosimo med vožnjo motorja, saj nam nudi udobje, zaščito in tudi izgled motorista, ki uživa v vožnji s svojim motorjem.