Nakup sončnih očal v specializirani prodajalni

Sončna očala na recept torej lahko kupite v optiki. Tudi sicer je najbolje vse vrste očal kupovati v takšni specializirani prodajalni. Na tem mestu so namreč vsaka očala izdelana posebej. To pomeni, da so leče kot surovci zbrušene na določeno velikost očal. Tako so tudi primerno centrirana. Svetloba se posledično pravilno lomi. In samo takšna vrsta sončnih očal lahko na dovolj ustrezen način zaščiti naše oči.

V kateri optiki lahko dobite sončna očala na recept

Sončna očala na recept oziroma katera koli korekcijska očala na recept lahko naročite oziroma dobite v vsaki optiki ali specializirani prodajalni, ki je pogodbeni dobavitelj medicinskih pripomočkov. To pomeni, da se očala lahko kot medicinski pripomoček za vid dobijo povsem brezplačno.

Sončna očala na recept za ženske
Sončna očala na recept za ženske

Pripomočki za vid so namreč ena od pravic iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Torej vsak, ki ima takšni obliki zavarovanja sklenjeni, lahko dobi očala na recept. Če nimate sklenjenega dopolnilnega zavarovanja, pa morate stroške očal skoraj v celoti plačati sami. Iz obveznega zavarovanja se namreč krije 10 % vrednosti pripomočka za vid; iz dopolnilnega pa ostalih 90 % vrednosti očal, in sicer v okviru cenovnega standarda, ki ga določa ZZZS.

Ustrezno čiščenje ter vzdrževanje korekcijskih očal

Po nakupu kakovostnih korekcijskih očal v spletni trgovini z očali Crulle, je seveda potrebno poskrbeti za čiščenje oziroma primerno vzdrževanje. Brisanje takšnega pripomočka za vid v rob majice lahko zelo škoduje steklom.

Optometrist razloži, kako pravilno očistiti očala

Za ustrezno in varno čiščenje je seveda treba uporabiti druge načine. Krpica iz vlaken, izdelana posebej za korekcijska očala, zagotovo velja za najbolj uporaben pripomoček za čiščenje. Mikrovlakna so namreč dovolj nežna, da z njimi ne moremo opraskati različnih slojev stekel.