Avto-motoVsi članki in nasveti

Vzdrževanje avtomobila

Avtomobili izgledajo najboljše, ko so popolnoma novi. Sčasoma pa je seveda treba vedno več skrbeti zanje. Večini lastnikov je to precej težko in nadležno. Pač nujno zlo, brez katerega ne gre, če nam je vsaj nekaj do lepega izgleda avtomobila. Precej pomembno je tudi, da je avto od znotraj očiščen, tako smeti kot nevidnih bakterij. Ta opravila pa niso tako težka, kot morda izgledajo na prvi pogled.

Za vas imamo nekaj navodil, ki se jih je potrebno držati, če želite vzdrževati svoj avtomobil.

čiščenje avtomobila

Kako vzdrževati prevleke za sedeže

Te so najopaznejši del notranjosti. So tudi ena najboljših investicij za avto; varujejo namreč originalne sedeže pred madeži. Ko se enkrat začnejo trgati in razpadati, pa jih daste čistit, kar vas stane nekaj evrov več, kot če bi kupili nove – kar je tudi opcija. Tako lahko tudi vsake toliko poskrbite za poživitev notranjosti.

Kako zavarovati notranjost pred soncem

Sončni žarki so, čeprav se tega morda ne zavedate, velik sovražnik vaši notranjosti avtomobila. Previdni morate biti, kje parkirate, kajti sonce lahko poškoduje vaš avto na več različnih načinov, npr. uniči armaturo, razbarva vse, kar mu pride na pot, postara usnje itd.

Zavarujte se z zatemnjenimi okni

Kar je nacenejši način za zavarovanje. Zavaruje vse v notranjosti pred soncem, ščiti dragocenosti na sedežih pred pogledi radovednežev itd. Dandanes taka zatemnjenost oken traja in zdrži po deset let in več.