7 znakov neuspešnega zakona

Dobra novica je, da je število ločitev danes manjše, kot pa je bilo včasih. Temu zagotovo veliko botruje to, da je zaradi ekonomskih težav v svetu težje preživeti sam, sploh, če nimaš zelo dobre plače. To pare velikokrat drži skupaj in preprečuje ločitev. A po drugi strani to pomeni, da je število zakonov, kjer so partnerji nezadovoljni, v porastu. Velik faktor za to, da nesrečni zakoni uspevajo, pa so zagotovo tudi otroci, zaradi katerih se starši ne želijo ločiti.

Redko kateri zakon postane nesrečen kar čez noč. Z zakonom je tako, da umira počasi in da se partnerja na začetku tega sploh ne zavedata. Kaj je točen vzrok za propad zakona, vesta le partnerja sama. A določeni vzorci se pri poročenih parih ponavljajo in so pokazatelj, da zakon ni več to, kar je bil ter da počasi tone v propad.

kreganje

  1. Prvi in najbolj očiten znak za neuspešen zakon je gotovo to, da vam aktivnosti s partnerjem niso več v zabavo. Ne glede na to, kaj počneta in kje sta, si oba raje želita, da bi bila doma oziroma vsak za sebe.
  2. Veliko bolj srečni ste, ko je vaš partner odsoten in ga ni doma. Takrat se lahko brez težav sprostite in ste to, kar si želite biti.
  3. Od partnerja že zelo dolgo niste dobili nobenega komplimenta. Dejansko se ne spomnite več, kdaj je partner pohvalil vašo novo frizuro oziroma, kdaj ste vi pohvalili nekaj, s čimer se je vaš partner izkazal. Flirtanje ter komplimenti, ki so bili na začetku vajine zveze vsak dan na dnevnem redu, so sedaj čudežno izginili.
  4. Dogaja se, da ste vi edini v hiši, ki čisti. Vaš partner je lenoba in na trenutke se vam zdi, da je samo dodaten otrok v hiši. Za njim morate pospravljati umazano perilo, pomivati vso posodo ter skrbeti, da je hiša urejena.
  5. Lahko pa se tudi zgodi, da je težava v denarju. Eden od partnerjev služi denar in poskuša preskrbeti vso družino, medtem ko drugi ves denar neumno zapravlja. Še večje težave lahko nastanejo predvsem takrat, ko zaradi zapravljanja enega izmed partnerjev zmanjka denarja za plačevanje položnic.
  6. Zelo dober pokazatelj zakona, ki počasi drsi v pogubo, je tudi pomanjkanje intimnosti ter posteljnih aktivnosti. Spolnost je del vsakdana in razumljivo je, da se je partnerja poslužujeta. Težave pa nastanejo, ko v spalnici pride do »suše«, saj je to eden izmed glavnih vzrokov za nezvestobo.
  7. Partnerja se nikakor ne strinjata o stvareh, ki se tičejo skupne prihodnosti njiju ter družine. Vsakršno diskutiranje o načrtih se sprevrže v prepir, saj vsak od partnerjev vleče na svojo stran ter noče popustiti niti za milimeter.

Te težave pestijo mnogo parov in če ste se našli v kateri izmed njih, ne mislite, da ste edini. A na vas leži odločitev, ali se boste s partnerjem pogovorili glede svojih težav, našli vzroke za težave, jih odpravili ter zaživeli v tvornem in ljubezenskem partnerstvu. Če vam ne uspe samim, lahko za pomoč prosite tudi strokovnjake, ki bodo zagotovo znali poiskati izhod iz vaših težav.