Avto-motoVsi članki in nasveti

Avtomobilsko in dopolnilno zavarovanje

Vas zanima avtomobilsko zavarovanje? Kaj sploh potrebujete za registracijo vozila? Za registracijo svojega avtomobila potrebujete zavarovalno polico, tehnični pregled, plačane cestne takse in za vožno po avtocestah v naši državi tudi vinjeto. Spletna stran www.e-zavarovanja.com vam omogoča informativni izračun omenjene storitve. Gre za podjetje, ki vam v 95% ponuja bistveno ugodnejšo ceno. Zavarovalnica vam seveda ponuja tudi osnovno avtomobilsko zavarovanje. Osnovno avtomobilsko zavarovanje je sicer nujno potrebno, če želite registrirati svoj avto.

Kaj je posebnost osnovnega avtomobilskega zavarovanja? Posebnost je ta, da začetniki začnejo v 14.premijskem razredu in tako vsako leto brez povzročenih škod napredujejo en razred nižje. Napredovanje v en razred nižje pomeni, da posledično dobite tudi nižjo premijo. V primeru škode, ki ste jo povzročili, pa padete kar tri razrede višje, kar pomeni tudi bistveno višjo premijo. Za vsako posamezno škodo se zavarovanec lahko premakne 3 razrede višje, v letu dni pa lahko nazaduje za največ 12 razredov. Več informacij o avtomobilskem zavarovanju si lahko preberete na spletni strani podjetja E-zavarovanja.

Omenjeno podjetje nudi pomoč predvsem članom e-študentskega servisa in sicer pri sklepanju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Poleg tega pa podjetje nudi tudi ugodno sklenitev na področju avtomobilskega zavarovanja in varčevanja za mlade. Pa se vseeno vrnimo na dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Zakaj je dodatno oziroma dopolnilno zdravstveno zavarovanje sploh potrebno?

Zdravstveno zavarovanje v naši državi je sestavljeno iz obveznega in dopolnilnega oziroma dodatnega zavarovanja. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko uredite pri kateri izmed zavarovalnic, ki se nahajajo v naši državi. Otroci oziroma mladostniki imajo zdravstveno zavarovanje urejeno vse dokler imajo status študenta oziroma do dopolnjenega 26.leta. Po 26.letu pa si morate na novo urediti tako obvezno kot dopolnilno zavarovanje, ne glede na to, ali imate še vedno status študenta.

Za več informacij o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju in avtomobilskem zavarovanju tudi vi obiščite spletno stran in si uredite potrebna zavarovanja.