Šport in rekreacijaŠportne noviceVsi članki in nasveti

Kaj potrebujem za šport?

Obstaja veliko vrst športa in včasih se je kar težko odločiti, s čim bi se ukvarjali. Od vrste športa je seveda odvisno, kakšne pripomočke za športno vadbo potrebujete.
Verjetno najbolj popularen šport danes je nogomet. Vse, kar zanj potrebujete je nogometna žoga, nogometno igrišče ter športni copati. Nogomet je odličen šport za rekreacijo, saj vsebuje praktično vse: tehnično komponento (preigravanje nasprotnika), gibalno komponento (hitri sprinti pri protinapadih) ter seveda socializacijo in druženje s soigralci.

 

Danes zelo popularna je tudi košarka, ki je tudi enostaven in prijeten način za rekreacijo. Zanjo potrebujete košarkaško žogo, igrišče za košarko ter košarkarske copate. Tudi ta šport v sebi vključuje tehniko, gibanje ter druženje s soigralci, zato je odlična vrsta rekreacije za vse, ki si želijo več družbe.

Manj družaben šport pa je tek, če seveda tečemo sami, ter hoja. Dejansko sta tek in hoja najbolj poceni športa, kar jih obstaja. Potrebujemo le športne copate. Vse ostalo nam nudi narava, v katero se podamo. Tek ter hoja sta odličen način za nabiranje kondicije, prav tako pa tek ter hoja v naravi človeka pomirita, kar prispeva k psihični uravnoteženosti.

Pred poletjem pa mnogi zelo radi zaidejo v fitnes, kjer si lahko telo izoblikujete na fitnes napravah (oziroma trenažerjih). Fitnes je namenjen predvsem pridobivanju mišične mase, seveda pa v fitnes centrih obstajajo tudi tekaške proge ter kolesa, kjer lahko nabirate kondicijo. Mnogi fitnes centri pa ponujajo tudi aerobiko, ki je primerna tako za ženske kot za moške.