Dom, vrt in okolica

Pitna voda iz vodovodnega sistema

Si sploh lahko predstavljamo življenje v Sloveniji, če ne bi imeli pitne vode. Znano je, da smo bogata vodna država. Voda je naša blaginja. Če ne bi imeli pitne vode, bi bilo naše življenje oteženo. A le dober in razvit vodovodni sistem pomeni pitno vodo. Danes je ta dobrina premalo cenjena. Premalo se zavedamo, kaj sploh pomeni imeti pitno vodo.

Če je ne bi bilo, bi pili zgolj ustekleničeno vodo, ki bi jo morali uvažati. Voda bi postala draga dobrina. Kaj pa če vode sploh ne bi bilo? Nihče ne želi živeti v razmerah, v kakršnih živijo najrevnejše države. Zato smo lahko srečni, da imamo vodovodni sistem, ki zagotavlja vodo.

Vodovodni sistem

V vodovodni sistem je vredno vlagati

Vlaganje v vodovodni sistem je nujno potrebno. Le s tem lahko zagotovimo, da bo Slovenija še naprej bogata z dobrino, ki ji rečemo voda. Življenja brez nje se res ne da predstavljati. Razvoj mest bi bil ustavljen. Življenjski standard bi se znižal. Če samo malo pomislimo, vodo uporabljamo praktično na vseh ravneh našega življenja. Doma, v kmetijstvu in poljedelstvu, industriji, turizmu in še bi lahko naštevali. Doma vodovodni sistem omogoča normalno prehranjevanje ljudi, higieno, urejeno okolje.