Zdravje in nasveti

Kakšna bi morala biti hrana za pasje mladiče?

Zagotovo je prihod novega pasjega mladiča v dom velik in vznemirljiv dogodek, na katerega pa se je treba precej dobro pripraviti. Začetno obdobje zlasti zaznamuje crkljanje živali, obenem pa je treba vedeti, katera hrana za pasje mladiče je najboljša oziroma na kakšen način pasjega mladička hraniti.

Potrebno je torej poskrbeti za vsakodnevno rast mladička psa, na učinkovito privajanje bivanja v hiši, na učenje primernega obnašanja in ne nazadnje torej za omogočanje primerne prehrane.

Pasja hrana v času rasti živali

Hrana, ki v obdobju hitre rasti ustreza prehranskim potrebam pasjega mladička, lahko izjemno vpliva na njegovo zdravje tudi v njegovi odrasli dobi. Dovolj trdne temeljne za mladičkovo zdravje v prihodnosti vam bo pomagalo postaviti dobro poznavanje specifične prehranske podpore.

Hrana za pasje mladiče ki ustreza prehranskim potrebam pasjega mladička
Hrana za pasje mladiče mora ustrezati prehranskim potrebam pasjega mladička in vpliva na njegovo zdravje tudi v njegovi odrasli dobi.

Morda ste prvič lastnik pasjega mladička in se želite kar se da dobro naučiti, kako ga vzgajati, vam lahko pri tem pomaga dobro poznavanje razvoja pasjega mladiča po mesecih. Pridobiti morate torej ključne informacije, ki jih nujno potrebujete za potešitev radovednosti pa tudi za omogočanje varnosti pasjega mladička.

S čim hraniti pasjega mladiča?

Morda se ravno v tem hipu radovedno sprašujete oziroma raziskujete, katera hrana za pasje mladiče je najprimernejša. Zavedati se morate, da je izjemno delo najprej morala opraviti mati vašega pasjega mladička. Tlakovala je namreč njegovo pot do zdravega mladiča. Res pa je, da pasji mladič raste v več fazah in za vsako fazo potrebuje nekoliko drugačno prehrano.

hrana za pasje mladiče za rast psičkov
Razumevanje posebnih prehranskih potreb mladičkov je res zelo pomembno! Ko kužka hranite pravilno s hrano za pasje mladiče, oblikujete zdravega ljubljenčka, ki v prihodnosti ne bo imel večjih zdravstvenih težav.

V času, ko pasji mladiček raste, mora hrana za pasje mladiče nujno izpolnjevati edinstvene prehranske pa tudi energijske zahteve. Če mu boste omogočili pravo hrano, ki bo povsem zadovoljila vse njegove potrebe, boste zagotovo tudi vi tlakovali pot do zdrave pasje odraslosti.

Primerjava hrane odraslih psov in mladičkov

Ste vedeli, da je hrana za pasje mladiče lahko enaka kot hrana za odrasle pse? Kljub temu pa je treba s tem pričeti postopoma. Iz materinega mleka je treba preiti na mokro ter na pasirano pasjo hrano. Nato se postopoma lahko prične uvajati tudi suha pasja hrana.

V prvem letu življenja je mladičkova naloga rast, učenje in zorenje, od vedenja in socialnih interakcij do fizične rasti. Zato ne bi smelo biti presenečenje, da imajo mladički zelo drugačne prehranske potrebe kot odrasli psi in rabijo hrano za pasje mladiče.

Ključno je tudi razmerje med posameznimi živili v sestavi uravnoteženega obroka. Mladički namreč potrebujejo hrano, ki je bolj bogata z beljakovinami in maščobami. To pomeni, da je hrana za pasje mladičke bolj kalorična kot tista, ki jo ponudite odraslemu psu.

Seznam najbolj priljubljenih trgovin za male živali

Ne glede na to, ali imate doma že kakšnega hišnega ljubljenčka ali pa morda razmišljate o nakupu novega, se verjetno sprašujete, katera trgovina za male živali je za vas najprimernejša. K sreči pri nas obstaja veliko števil takšnih specializiranih prodajaln. Te so fizične, lahko pa jih obiščete tudi po spletu.

  • Trgovina za male živali je za lastnike hišnih ljubljenčkov zagotovo še toliko bolj priljubljena, če v njej delujejo strokovno podkovani prodajalci, ki imajo veliko izkušenj.
  • Ti vam bodo lahko koristno svetovali.
  • Pogosto so to kar veterinarji, katerih nasveti so še posebej dragoceni.
  • Seznam najbolj priljubljenih prodajaln za male živali pa si lahko naredite kar s pomočjo spleta.

Kaj lahko kupite v trgovini za male živali?

Če mislite, da vam trgovina za male živali lahko ponudi zgolj kakovostno živalsko hrano najbolj priznanih blagovnih znamk oziroma proizvajalcev, se motite.

trgovina za male živali kjer lahko kupite vse na enem mestu
Danes obstaja veliko trgovin za male živali in proizvajalcev pasje hrane in opreme. Tako ima lastnik začetnik v morju ponudbe običajno določeno mero negotovosti pri izbiri. Pomagali vam bodo izkušeni prodajalci.

Dobro založena trgovina za hišne ljubljenčke vam lahko na enem mestu ponudi čisto vse. Če boste torej v kratkem na primer v svoj dom pripeljali novega kužka ali pa morda muco, boste za žival lahko vse potrebno kupili na enem mestu.

Hrana za male živali

Opazili boste, da vam trgovina za male živali ponuja zelo pester nabor hrane za vsako žival. Za psa denimo lahko izbirate med suho, mokro in surovo hrano. Prav tako so na voljo številni priboljški.

Preden se odločite za primerno vrsto hrane, se je seveda dobro pozanimati, kakšne so prednosti pa tudi slabosti posameznih tipov hrane. Medtem ko imajo mokro pasjo hrano kosmatinci izjemno radi, pa za vas takšna pasja hrana verjetno ne bo ravno najbolj praktična izbira.

Na voljo so tudi zelo različne vrste suhe hrane. Med najbolj priljubljenimi so zagotovo briketi, ki so zelo preprosti tudi za doziranje, obenem pa je dolga tudi njihova doba trajanja. Ne smete pozabiti niti na izbiro primernih pasjih priboljškov. Če boste izbrali kakovostne, potem boste s tem omogočili, da bo tudi zobovje živali veliko bolj zdravo. Med najbolj priljubljenimi priboljški za pse zagotovo sodijo pasji keksi.