Nepogrešljiva vrsta računalnikov za moderno življenje

Hitrost SSD diska

Dandanes ima večino prenosnikov vgrajen SSD disk. Temu je tako, saj so klasični mehanični diski izpostavljeni udarcem in vibracijam, ki jih lahko poškodujejo. SSD disk pa je neobčutljiv na vibracije in je izredno hiter. Sam operacijski sistem se s SSD diskom naloži v nekaj sekundah, kar pomeni, da lahko z delom pričnemo skoraj nemudoma. Poleg tega se ne segreva in deluje zelo hitro v vseh aplikacijah, kot tudi pri kopiranju majhnih in velikih datotek.

Delovanje brez električnega omrežja

Velika prednost prenosnikov je tudi ta, da lahko delujejo brez dostopa do električnega omrežja. Novejši modeli imajo izredno vzdržljivo baterijo, ki lahko traja tudi do 24 ur in več uporabe. Odvisno je od aplikacij, ki jih poganjamo, moči akumulatorja ter vrste prenosnika. V vsakem primeru pa je to odlična lastnost, če nimamo dostopa do električnega omrežja, kljub temu pa moramo odgovoriti na elektronsko pošto ali hitro kaj opraviti na računalniku.

Prenosniki so dostikrat že opremljeni z operacijskim sistemom

V večini primerov, ko kupimo nov ali obnovljen prenosnik, je operacijski sistem že naložen. To je izredno uporabno, če ne želimo izgubljati dodatnega časa s konfiguracijo in nameščanjem sistema. Možno pa je vedno, da na prenosni računalnik namestimo svoj operacijski sistem, kot je Windows 10, Linux ali drugi. Na vgrajen SSD disk pa hitro namestimo svoje najljubše programe, kot so spletni brskalniki, pisarniški programi, igrice in druge aplikacije. 

Na spletni strani www.anni.si lahko zasledimo odlično ponudbo različnih računalnikov, kot tudi SSD diskov ter ostalih komponent, kot so monitorji, zunanji trdi diski ipd.