Poslovne storitve in gospodarstvo

Kavarna Teta Frida ob reki Dravi, kjer vse diši po čokoladi

Idejo o čokoladni vasi ob reki Dravi si je zamislil Uroš Mlakar, inovativni podjetnik, ki se že dalj časa ukvarja z izdelovanjem čokoladnih izdelkov pod blagovno znamko Teta Frida. Gre za ročno izdelane čokoladne izdelke, ki so lepi na pogled in dobrega okusa, ter se prodajajo tako v Sloveniji kot v tujini. S svojimi čokoladnimi izdelki pa podjetnik Uroš Mlakar ne želi le uspeti na tujih trgih, ampak hkrati z njimi promovirati Slovenijo kot zanimivo turistično destinacijo. Njegovo podjetje Quadro je tako skupaj z drugimi investitorji ob Dravi zasnovalo čokoladno vas ter na tak način prebudilo ta košček Limbuškega obrežja ter vzbudilo zanimanje zanj med gosti iz vsega sveta.

Izdelava čokoladnih sladic – Čokoladna vas

Gre za butični turizem, ki privablja ljubitelje narave, zato je celoten resort zasnovan ekološko in v skladu z naravnim okoljem, ki ga obdaja. Tako glamping hiške, v katerih lahko gostje prespijo, kot tudi kavarna Teta Frida ponujajo čudovit razgled na reko Dravo in zeleno okolico, zato je ta košček narave že sam po sebi vreden obiska. Če k temu dodamo še možnost preizkušanja čokoladnih izdelkov in sladic, pa čokoladna vas zagotovo predstavlja destinacijo, ki bo navdušila prav vse generacije. 

Čokoladni izlet ali oddih

Čokoladna vas je primerna izbira tako za krajši izlet ali postanek na poti kot za daljši oddih. Kavarna Teta Frida ponuja odlično ponudbo čokoladnih sladic, poleg pa se nahaja še degustacijski center, kjer lahko gostje okušajo ročno izdelane čokoladne izdelke ali se preizkusijo v njihovi izdelavi.

Čokoladne sladice v Čokoladni vasi

Ob vsem tem pa uživajo še v lepi naravi, saj je čokoladna vas nahaja v krajinskem parku Mariborsko jezero, ki je zaščiten kot naravni park.