TurizemTurizem, potovanja

Blejske znamenitosti, ki bodo osvojile vaše srce

Gradovi so ena tistih stvari, za katere se zdi, da že s svojo prisotnostjo vzbujajo romantiko in ljubezen. Čeprav nekateri gradovi skrivajo temne skrivnosti, noben seznam potovanj ne bo popoln, če ne boste obiskali katerega od njih. 

Blejski grad je daleč najznamenitejša znamenitost v mestu Bled, ki jo turisti ob vrhuncu sezone množično obiskujejo. Vendar vas gneča zagotovo ne bo motila, ko se boste prepričali o njegovi osupljivi lepoti in spoznali njegovo bogato zgodovino. 

Na voljo so različno dolgi ogledi gradov. Če želite doživeti največjo mogočnost gradu, si za njegovo raziskovanje lahko vzamete pol dneva časa. Še bolje pa je, če si ga ogledate v drugačni luči in ga obiščete ponoči. 

Blejsko jezero

Dokler ste na razgledni točki, se vam bo zdelo, da je Blejsko jezero kot iz pravljice. Najboljše pri tem je, da je le streljaj oddaljeno od središča mesta. Jezero obdajajo gradovi in gore, na otoku v samem središču pa stoji osupljiva cerkev. 

Blejsko jezero na Bledu
Blejski otok s čarobnim ozadjem gora

Na voljo so čolni z vesli in kajaki, ki so odlična izkušnja za pustolovske obiskovalce, ki si želijo stvari ogledati z bolj nepozabne perspektive. 

Soteska Vintgar

Če iščete impresivno kombinacijo naravnih lepot, zgodovine in kulture, se nič ne more kosati z Bledom, kar dokazuje tudi soteska Vintgar. 

Soteska Vintgar je še eden od najlepših biserov mesta, ki ga je iz okoliške skale skozi leta izdolbla vodna erozija reke Radovne. 

Sprehod po soteski Vintgar

Spomladansko popoldne ali dopoldne boste z veseljem preživeli na tem območju in uživali v vseh veličastnih ponudbah matere narave, ki vas obkrožajo. 

Reka ima bleščeče modro vodo, ko pride pomlad, pa obale krasijo živahne divje cvetlice, zato je čudovit kraj za piknik s posebno osebo ali odličen kraj za preživljanje popoldneva z najljubšo knjigo ob srkanju lokalnega vina. 

Cerkev Marijinega vnebovzetja

Cerkev Marijinega vnebovzetja je cerkev na otoku v središču Blejskega jezera. Cerkev je bila zgrajena v 15. stoletjuth in je še vedno videti tako, kot je bila videti v tistih časih. 

Cerkev je tako čudovita, da vedno privablja mlade pare iz vse države, ki se želijo poročiti v izjemnem in izjemnem okolju.