Medicinski pripomočki naj bodo čim kakovostnejši

Medicinski pripomočki pa se lahko v vsakdanjem življenju uporabljajo tudi zaradi drugih razlogov, na primer estetskih. Kljub temu tudi takšni ne nazadnje lahko vplivajo na naše počutje pa tudi samo zdravje. Za uporabnika je najpomembneje, da dobro pozna zakonodajo s področja medicinskih pripomočkov ter se skladno s tem tudi obnaša. Zavedamo se, da je precej pripomočkov dosegljivih tudi preko spleta. Kot ozaveščeni uporabnik boste v primeru spletnega nakupovanja znali dobro oceniti, ali je pripomoček skladen z veljavno zakonodajo, s tem pa tudi povsem varen za uporabo. Če vam je ob tem katera koli zadeva nejasna, je na področju uporabe medicinskih pripomočkov ključen posvet s strokovnjakom.

Različne vrste medicinskih pripomočkov

Medicinski pripomočki se lahko poimenujejo tudi kot medicinsko tehnični pripomočki. Gre namreč za različne instrumente, materiale ter aparate. Torej so to sredstva, ki so potrebna za zdravljenje ter za medicinsko rehabilitacijo. Pripomočki se praviloma izdajajo v lekarnah, in sicer na posebej zanje prirejen receptni obrazec. V lekarni se takšni pripomočki smejo izdajati le, če so povsem skladni s predpisanimi tehničnimi zahtevami, če je bila njihova skladnost ugotovljena po predpisanem postopku ter če so označeni v skladu s predpisi.

Medicinski pripomočki
Med najpogostejše medicinske pripomočke, izdane v lekarnah, prištevamo različne opornice za hrbtenico in ude, pripomočke za gibanje, stojo in sedenje …

Med najpogostejše medicinske pripomočke, izdane v lekarnah, prištevamo različne opornice za hrbtenico in ude, pripomočke za gibanje, stojo in sedenje, sanitarne pripomočke, blazine proti preleženinam, rokavice za poganjanje vozička, kompresijske nogavice, obvezilne materiale, pripomočke za težave z odvajanjem seča – plenice, podloge, hlačke.

Zanesljiva spletna prodajalna z medicinskimi pripomočki

Omenili smo, da se je pri spletnem nakupovanju medicinskih pripomočkov še posebej dobro pozanimati o kakovosti, varnosti pa tudi učinkovitosti ponujenih izdelkov. Spletna prodajalna Medigo velja za zanesljivo. Obiščite jo in preverite, kaj vse vam ponuja. Ugotovili boste, da so medicinski pripomočki cenovno dostopnejši kot drugje na trgu.