Čokoladna vas in kavarna Teta Frida

Ob reki Dravi stoji prav posebna čokoladna vas, ki ponuja edinstveno doživetje in predstavlja krasno destinacijo tako za kratek izlet kot za daljši oddih. Čokoladna vas se namreč nahaja v čudovitem okolju na obrežju krajinskega parka Mariborsko jezero, kjer boste našli številne možnosti za preživljanje prostega časa v skorajda neokrnjeni naravi. Tam potekajo tudi različne pohodniške poti ter Dravska kolesarska pot, zato se na izlet do čokoladne vasi ob reki Dravi lahko odpravite tudi s kolesom.

Zimska idila v čokoladni vasi ob Dravi

Krajinski park Mariborsko jezero

Mariborsko jezero, ob katerem se nahaja čokoladna vas, je nastalo z zajezitivijo reke Drave. Gre za 15,5 km dolgo akumulacijsko jezero, ki ga na eni strani obdaja gozd, na drugi strani pa so plitivne, ki predstavljajo dragocen življenjski prostor tako za obvodno rastlinje kot za številne živali. Tako lahko tam srečate kakšno od redkejših vrst ptic ali celo bobra. Območje je sicer tudi zaščiteno kot naravni park Natura 2000, zato tam najdemo neokrnjeno naravo in veliko miru.

Razgled iz čokoladne vasi na Mariborsko jezero

Čokoladna vas ponuja tudi glamping

Čokoladna vas poleg Kavarne Tete Fride in degustacijskega centra čokoladnih izdelkov ponuja še lesene ekološke hiške z lepim razgledom, ki ponujajo vse potrebno udobje. Že za zajtrk vas bodo v njih razveselili s čokolado, s čimer boste dobili dovolj energije za nadaljevanje kolesarskega izleta ob Dravi.

Več informacij:

Uroš Mlakar, Quadro