Povratne Letalske Karte Adrie Airways

Slovenski nacionalni letalski prevoznik Adria Airways (v nadaljevanju Adria) ponuja letalske karte na spletnem portalu, na svojih predstavništvih v Ljubljani, Londonu, Parizu, Moskvi, Frankfurtu, Münchnu, Zagrebu, Zürichu, Bruslju in Dunaju ter seveda na svojem matičnem letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, prodajna mesta pa ima v skoraj vseh evropskih državah.

Eden najvarnejših regionalnih evropskih letalskih prevoznikov ima v operativni uporabi 14 letal, s katerimi lahko istočasno prepelje 1120 potnikov. Tri letala so proizvedena pri evropskem Airbasu, 11 pa pri kanadskem Bombardier Aerospace Canada. Z nakupom letalske karte lahko z Adrijinimi letali iz Ljubljane na rednih progah neposredno poletite v Amsterdam, Bruselj, Dunaj, London, Kijev, Kebenhaven, Moskvo, Pariz, Stockholm, Varšavo, Zürich, Bana Luko, Beograd, Podgorico, Prištino, Sarajevo, Skopje, Tirano in Istanbul.

letalske karte

V poletni sezoni Airbasi in Canadaerji letijo tudi v Atene, Dublin, Manchester, Madrid in Barcelono. Frankfurt in München za Slovence veljata kot glavni odskočni deski za medcelinske lete, ki jih Adria posredno ponuja kot polnopravna članica globalnega letalskega združenja Star Alliance, med katerimi najtesneje sodeluje z Lufthanso, tesni partnerji pa so še Austrian Airlins, Swiss in Bruselss Airlines. Letalske karte za čarterske polete so namenjene pristajanju in vzletanju v turistične destinacije, praviloma v državah ob Sredozemskem morju, kot so Egipt, Tunizija, Maroko, Turčija, Malta, Ciper ter otoki v Grčiji in Španiji.

Prihodnje leto bo Adria dočakala 50 let delovanja. Kot uvod v praznovanje tega jubileja lahko razumemo akcijo »poleti z vročim sedežem«, ki se začne 1. oktobra in bo ponujala 10.000 sedežev za povratne letalske karte za določene evropske prestolnice po ceni 119 EUR plus strošek rezervacije.