Vreme v Ljubljani

Središče Slovenije je Ljubljana, največje slovensko mesto, v katerem vedno in v vsakem trenutku mrgoli turistov iz različnih koncev sveta. Nekatere ljubljanske znamenitosti so primerne za ogled v vsakem letnem času in v vsakih vremenskih okoliščinah, spet druge pa zasijejo v vsej svoji lepoti le v lepem, jasnem in sončnem vremenu.

Prešernov trg in Tromostovje sta v močnem dežju ali celo snegu bolj kot ne prazna, Ljubljana pa je pogosto tudi oblačna in meglena, zato je še kako pomembno, da za sprehod po njej ali za daljše bivanje v prestolnici izberete dneve, ko je vreme čim lepše. To je še posebno pomembno takrat, kadar gostite tuje turiste in bi jim radi naše glavno mesto predstavili v najlepši luči, kar je predvsem takrat, ko sije sonce in se iz Ljubljanskega gradu daleč na modrem jasnem nebu izrisujejo gore. Takšne razmere v Ljubljani niso vezane na letni čas, saj jih lahko doživite tako jeseni in poleti kot tudi na pomlad in pozimi, ko so hribi v ozadju še posebej veličastni, saj so prekriti oziroma pobeljeni s snegom, ki v sončnih dneh prav posebno pride do izraza.

Seveda lahko prijatelje ali znance iz tujine peljete v prijetnih vremenskih razmerah peljete tudi na kakšno drugo razgledno točko, na primer na Rožnik ali na kakšen hrib, ki je malo bolj oddaljen od centra Ljubljane. Marsikateri tujec bo presenečen, kako vroče in sončno je lahko v naši prestolnici, saj temperature poleti pogosto sežejo nad 30 stopinj, česar si nekateri turisti ne predstavljajo, saj visoke temperature bolj povezujejo z jugom države oziroma z mediteranskimi državami kot pa s središčem Slovenije.

vreme ljubljana

Da boste vedno na tekočem z vremenskimi razmerami v Ljubljani, spremljajte vremensko napoved, še posebej pa jo pozorno preglejte takrat, ko bodo pri vas na obisku tuji turisti in si urnik razkazovanja Slovenije in njenih lepot začrtajte le okvirno, glede na to, kaj pravi napoved, nato pa se sproti prilagajajte razmeram in stanju na nebu.

Sončno vreme v Ljubljani bo zagotovo očaralo prav vsakega turista, ki bo tako veliko bolj navdušen nad našim glavnim mestom, kot pa če ga boste tja peljali, ko bo deževalo, snežilo ali pa bo zelo mrzlo. V takšnih vremenskih razmerah se seveda lahko kljub temu odločite za sprehod po našem glavnem mestu, a se raje ustavite v kakšnem muzeju, galeriji ali v dobri gostilni, znamenitosti na prostem, ki jih v Ljubljani res ne manjka, pa raje pustite za kdaj drugič. Torej za takrat, ko bo sijalo sonce in bo zato Ljubljana na prav vsaki fotografiji, ki jo bodo posneli vaši gostje, videti tako idilično in lepo kot iz razglednice.