Zdravje in socialna varnost

Kdaj so zobni implantati dobra odločitev

Zobni vsadek je najboljša rešitev

Implantati ali zobni vsadki so praviloma najboljše nadomestilo za izgubljene zobe. To so posebne vrste vijaki, ki po funkcionalnosti posnemajo korenino zoba. Na določenem mestu v ustih omogočajo namestitev nove zobne korenine ali mostička.

Najbolj razširjena uporaba so še vedno kovinski zobni vsadki. Ti so narejeni iz zlitine titana. Vedno bolj pa se uveljavljajo tudi sodobne alternative iz keramike. To so vsadki iz cirkonijevega oksida. Ker je vstavljanje zobnega vsadka kar precej velik poseg v naše telo, mora biti izbira strokovnjaka, ki bo sam poseg opravil, še toliko bolj premišljena.

Kakovost zobnega implantata

Je pomembno, kakšen vsadek imamo v ustih? Vsekakor! Najverjetneje ste že slišali kakšno slabo novico v povezavi s tem, da telo pacienta ni želelo sprejeti implantata oziroma da so imeli posamezniki ves čas občutek, da v njihovih ustih nekaj ni v redu. Izjemno pomembno je namreč, da si v usta vstavimo kakovostne vsadke.

Na spletu vam številni strokovnjaki, tudi v obliki videov, svetujejo o pomenu izbora materiala, ki ga zobozdravniki vstavljajo v dlesen.

Nevidni zobni aparat
Sodobni trg ponuja izjemno široko paleto aparatov za zobe. Med njimi lahko najdemo tudi nevidni zobni aparat Invisalign.

V katerem primeru je odločitev za nevidni zobni aparat odlična rešitev

Sodobni trg ponuja izjemno široko paleto aparatov za zobe. Med njimi lahko najdemo tudi nevidni zobni aparat Invisalign. Takšna vrsta aparata še zdaleč ni priljubljena samo pri nas, temveč se nad njim že kar nekaj časa navdušuje skoraj cel svet. Gre namreč za prav posebno vrsto aparata. Ponaša se s takšnimi prednostmi, ki jih zlepa ne najdemo pri drugih vrstah zobnih aparatov.

Nevidni zobni aparat, ki ga nudi Zobozdravstvo Škorjanc je za uporabnika zlasti koristen tudi zato, ker je njegova uporaba resnično izjemno diskretna. Pri nošenju se ga namreč skorajda sploh ne opazi. Ključna prednost je tudi ta, da takšen zobni aparat lahko kadarkoli snamete oziroma si ga kadarkoli nadanete nazaj na svoje mesto.